Paikallinen elokapinoitsijoiden joukko liimasi itsensä tällä viikolla Münchenin lentokentän kiitoradalle, protestoidakseen sitä että valtio tukee lentolippujen hintoja, ja vaatiakseen että valtio tukisi avokätisemmin junalippujen hintoja. Münchenin kaupungin edustajia tämä temppu ei naurattanut, vaan kaupunki päätti kieltää kaikki ajoteitä tukkivat ilmasto-mielenosoitukset tammikuuhun 2023 asti.

https://www.reuters.com/business/environment/munich-bans-climate-protests-following-airport-blockade-2022-12-09/

https://ca.news.yahoo.com/climate-activists-glue-themselves-airport-101039036.html

Muuten hyvä, paitsi eloisa kapinointi ei paljon laeista piittaa. Usein se on nimenomaan tarkoituskin, että rikotaan tahallaan lakia, jotta päästään uutisiin. Lisäksi linjaus on outo, että vain tiettyyn aiheeseen liittyvä mielenosoittaminen olisi eriarvoisessa asemassa verrattuna muihin aiheisiin.

Münchenin (ja muidenkin) kannattaisi kieltää tärkeitä keskeisiä ajoteitä tukkivat mielenosoitukset liittyen mihin tahansa aiheeseen. Eikä vain tammikuuhun 2023 asti, vaan ikuisesti. Kyltti kädessä voi marssia myös sivukaduilla ja puistoissa. Tehdään vaikka sopimus, että YLE tulee paikalle ja kirjoittaa aina yhtä suuren uutisen, vaikka mielenosoittajat eivät tukkisi Mannerheimintietä. Siitähän se kiinni on lopulta, että kapinoitsijat haluavat päästä uutisiin isosti.

Tämän kirjoituksen Vastavuoro -palstalle on kirjoittanut

Ion Mittler

Vastavuoro-kirjoitukset edustavat ainoastaan kirjoittajiensa näkemyksiä.
Ion Mittler
Kirjoittanut Ion Mittler

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x