Viron pääministeri Kaja Kallas sanoo, että hänen maansa ei pysty ottamaan vastaan enempää pakolaisia Ukrainasta. Eurooppaan odotetaan uutta ukrainalaisten tulvaa, kun Venäjä on iskenyt Ukrainan infrastruktuuriin. Kallas antoi lausunnon virolaisen ERR-julkaisun haastattelussa.

“Puhuimme Suomen kanssa, että emme todellakaan voi enää auttaa Ukrainan pakolaisia tällä tavalla, ja suomalaiset sanoivat, että he voivat ottaa enemmän vastaan”, Kallas sanoi.

Kallas lisäsi, että Viro avustaa Ukrainaa, mikä mahdollistaa energiainfrastruktuurin ennallistamisen ja elinmahdollisuuksien säilyttämisen maassa.

Puolan viranomaiset ovat ilmoittaneet marraskuussa, etteivät he ole vielä havainneet Ukrainan pakolaisvirran lisääntymistä, mutta valmistautuvat kaikkiin skenaarioihin.

Lähde: Ukrainian News

Kuvituskuva: Renee Altrov/Riigikantselei, CC BY-SA 4.0

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
matti mainio
matti mainio
9 kuukautta sitten

Sota kannattaa. Siinä Suomellekin mahdollisuus tienata ulkomaanvarantoa. IL uutinen kertoo kuinka Ukraina on netonnut sodasta:
Ukrainan ulkomaanvarannot ylittivät sotaa edeltävän tasonklo 00:16: Ukrainan kansainväliset valuuttavarannot ovat joulukuussa ylittäneet sotaa edeltävän tason. Ulkomaanvarannot olivat Ukrainan keskuspankin mukaan lähes 28 miljardia dollaria.
Marraskuussa ulkomaanvarannot kasvoivat yli 10 prosenttia muun muassa kansainvälisen avustuksen ansiosta ja valuuttakurssien muutosten seurauksena, keskuspankki kertoo tiedotteessa.
Keskuspankin mukaan varannot takaavat rahoituksen seuraavalle kolmen ja puolen kuukauden tuonnille, mikä riittää Ukrainan hallituksen ja keskuspankin velvoitteiden ja nykyisten toimintojen varmistamiseen.
Keskuspankin alustavien tietojen mukaan ulkomaanvarantoja Ukrainalla oli 1. joulukuuta 27,95 miljardia dollaria. Sodan alettua 24. helmikuuta lukema oli 27,42 miljardia dollaria.

pöh
pöh
9 kuukautta sitten

Marinhan juuri tapasi Kallaksen..
Marin kun tapaa jonkun tai matkustaa minne tahansa, siitä seuraa AINA miljardien lasku veronmaksajille.Contact Us

2
0
Kommentoi ja keskustele!x