VÄYRYSEN PALUU (TERVETULOA VÄYRYNEN)

 

Saatiin odotettu ja kaivattu ilmoitus, että Paavo Väyrynen on sittenkin valmis lähtemään eduskuntavaaleihin.  Joillekin ilmoitus totta kai oli kuin ämpärillinen kylmää vettä niskaan. Tulevissa eduskuntavaaleissa Lapista valitaan enää kuusi kansanedustajaa. Väyrysen ilmoituksen jälkeen voidaan leikkisästi todeta, jotta vielä on viisi tuolia vailla istujaa. Vähän kuin siinä leikissä, jossa leikkijät musiikin soidessa kiertävät tuoleja, joita on yksi vähemmän kuin leikkijöitä. Musiikin tauotessa istutaan tuoleihin ja yksi jää ilman istumapaikkaa. Lisäksi tällä kertaa yksi tuoleista on jo varattu musiikin soidessa.

Väyrysen kokemus ja valtiomiesmäinen tietämys oivalluksineen isoista asioista nostaa kiinnostusta vaaleihin äänestäjän näkökulmasta. Näinä sotaisina aikoina hän voi olla monelle se aidosti vakavasti otettava vaihtoehto. Mikään keskusta-fani en ole kylläkään koskaan ollut. Toki kähmintää ja laumasieluisuutta esiintyy keskustan lisäksi muissakin puolueissa myös ihan paikallisesti. Vastavirtaan ”väyrysmäisesti” isänmaan asialla kulkevaa Paavo Väyrystä on aina ollut kuitenkin mielenkiintoista seurata. Tällä kertaa voisin olla valmis laittamaan sen oman yhden ”pelimerkin” Väyryselle. Toivotan Paavo Väyrysen tervetulleeksi mukaan kisaan.

Tässä ajassa Väyrynen tulee viemään ääniä perussuomalaisilta, vasemmistoliitolta sekä myös sosiaalidemokraateilta. Myös eduskunnan ulkopuolisten pienpuolueiden saldo jää laihemmaksi Väyrysen ollessa ehdolla. Väyrysen pelkoa on havaittavissa niin omissa kuin vieraissakin. Syksyllä muutamien ehdokkaiden lehtikirjoituksissa annettiin ymmärtää, ettei Väyrysen mukana olo vaaleissa olisi lainkaan suotavaa. Kilpailu tulevista äänistä on kovaa ja monet omasta mielestään eduskuntaan kuuluvat tuntevat pelkoa. Ihan ymmärrettävää ja aiheellista heidän näkökulmastaan. Annetaan kuitenkin äänestäjien ratkaista antamalla heille riittävästi erilaisia vaihtoehtoja. Kansa on puhunut, pulinat pois.

Toivon keskustan peräpohjolan piirille voimaa ja viisautta asettaa Paavo Väyrynen ehdokkaaksi. Valtiomiesmäinen ehdokas erottuu edukseen ja tuo ääniä yli puoluerajojen.  Fanaattiset tuulimyllynkaatajat ja hymyilevät punahuulet pyörivät omissa sarjoissaan.

 

Ari Saukko, Tervola

 

 

Tämän kirjoituksen Vastavuoro -palstalle on kirjoittanut

Ari Saukko

Vastavuoro-kirjoitukset edustavat ainoastaan kirjoittajiensa näkemyksiä.
Ari Saukko
Kirjoittanut Ari Saukko

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x