Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi torstaina, että Yhdysvallat ja Nato ovat suoria osallistujia Ukrainan sodassa johtuen tuestaan Kiovalle.

Lavrov kertoi tiedotustilaisuudessa, että Washington ja Nato liittyivät suoraan sotaan, koska ne toimittivat aseita Ukrainalle ja antoivat sille sotilaallista koulutusta alueellaan.

Hän puolusti Venäjän iskuja Ukrainan energiainfrastruktuuriin, jotka Kiovan ja lännen mielestä ovat sotarikos, jonka tarkoituksena on aiheuttaa kärsimystä siviileille katkaisemalla lämmitys, valo ja sähkö.

“Me poistamme käytöstä energialaitokset (Ukrainassa), joiden avulla länsi voi pumpata tappavia aseita Ukrainaan tappamaan venäläisiä”, Lavrov sanoi.

“Älkää siis sanoko, että Yhdysvallat ja Nato eivät osallistu tähän sotaan – osallistutte siihen suoraan. Mukaan lukien ei vain aseiden toimittaminen, vaan myös henkilöstön koulutaminen – koulutatte (Ukrainan) armeijaa alueellanne”, Lavrov lisäsi.

Lähde: The Telegraph

Kuva: Albin Lohr-Jones, CC-BY 2.0

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

3 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Puolueeton
Puolueeton
5 kuukautta sitten

Länsihän mainitsi, että Venäjä on syyllinen Puolaan osuneihin ohjuksiin, koska ilman Venäjän hyökkäystä Ukraina ei olisi ampunut ohjuksia.
Samalla periaatteella voi sanoa, länsi on syyllinen sähköverkon pommituksiin, koska avustaa Ukrainaa sodassa, jottei Ukrainalla ole tarvetta lopettaa sotaa.
No ei olisi sähköverkon tuhoa, jos Venäjä ei olisi hyökännyt. Mutta ei olisi hyökkäystäkään, ellei olisi 2014 vallankaappausta. Ketju on loputon, kun alkutilannetta ei ratkaistu kaikkia osapuolia tyydyttävästi.

Viimeksi muokattu 5 kuukautta sitten by Puolueeton
Ei ois uskonut että näinkin voi käydä
Ei ois uskonut että näinkin voi käydä
5 kuukautta sitten

Venäjä tuntuu nykyään luotettavammalle kuin länsi, johon en nykyään luota pätkääkään.

Raimo N
Raimo N
5 kuukautta sitten

Muna vai kana…. Mitä enemmän DC pumppaa aseita ja rahaa (pestäväksi) Ukrainaan, sitä enemmän Venäläiset ampuu ukrainaa palasiksi. Ukrainan rautatieverkosto on tietääkseni sähkötoiminen… pian ei kulje yksikään asejuna…Contact Us

3
0
Kommentoi ja keskustele!x