Asevarastot länsimaissa, mukaan lukien Yhdysvalloissa, ovat saavuttaneet kriittisen alhaisen tason Ukrainan asetoimituksista johtuen, ja niiden täydentäminen osoittautui erittäin vaikeaksi, kirjoittaa ranskalainen Le Monde.

Artikkelissa mainitaan yli miljoona ammusta, kymmeniä tuhansia panssari- ja ilmatorjuntaohjusten laukaisulaitteita, UAV:ita ja ohjattuja ammuksia.

“Tämän seurauksena länsimaiden ammusvarastot ovat ehtymässä erittäin nopeasti. Siksi maiden on käytettävä kriittisiä varantojaan, jos ne haluavat tukea Ukrainaa.”  toteaa Le Monde.

Toimittajat viittaavat useiden analyytikoiden lausuntoihin, joiden mukaan tietyntyyppisten aseiden varastot Yhdysvalloissa “ovat pudonneet sotilaallisen suunnittelun ja koulutuksen edellyttämän tason alapuolelle”.

Lehti toteaa myös, että Yhdysvaltain viranomaiset ovat pyytäneet Etelä-Korealta 100 000 155 mm:n tykistöammusten hankintaa niiden toimittamiseksi Ukrainaan.  Analyytikkojen mukaan Soul ei kuitenkaan hyväksy Washingtonin pyyntöä, koska se ei halua toimittaa aseita konfliktiin osallistuville maille.

Aiemmin on raportoitu, että Yhdysvaltain armeijan arsenaalit ovat ehtyneet sotilaallisen avun toimittamisen vuoksi Ukrainalle, joten komento nopeuttaa aseiden hankintaa niiden täydentämiseksi.

Lähde: Le Monde

Kuvituskuva: Pxhere, CC0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

4 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
1 vuosi sitten

Eikös Venäjältä pitänyt loppua “asiantuntijoiden” mukaan ammukset jo keväällä. Mitä ne ovat tämän ajan tehneet?

Raimo N
Raimo N
1 vuosi sitten

Näinhän se military komplex taas saa usan sotateollisuuden kaupan käymään täysillä. Vähän väliä rauhanlähettiläs usa ampuu varastoja käskystä tyhjäksi ja pelastaa demokratioita ja keskuspankkiireja

Voi teitä massoja
Voi teitä massoja
1 vuosi sitten

Yllättävän hereillä olijoiden kommentteja lisäisin vielä juu- – – lainen

Sensuroimaton Totuus
Sensuroimaton Totuus
1 vuosi sitten

Tämän lisäksi on vihdoinkin aloitettava keskustelu ( JA VAADITTAVA SELKEITÄ LUKUJA) paljonko tulee kustantamaan ukrainasta tänne rahdatut “pakolaiset”. Pienten kuntien jo ennestään täysin kriisiytynyt talous ei tule kestämään nykyistä, vahvasti VÄESTÖNVAIHTOON viittaavaa tulijavirtaa jonka loppua ei näy. Summat ovat miljardeja vuodessa? Miten on mahdollista että Suomalaisten elättettäväksi tuodaan lisää väkeä vaikka omat elinkustannuksemme ovat kohonneet (eli tarkoituksella kohotettu) täysin kestämättömälle tasolle. Toinen suuri kysymys on miksi “pakolaisten” virta jatkuu vaikka rintamalinja ei siirry mihinkään? Onko todellakin niin että on annettu avoin valtakirja tulla mistä päin tahansa ukrainaa Suomeen ja jäädä tänne oleilemaan Suomalaisten selkänahasta revittyjen verovarojen turvin? Selväksi on ainakin käynyt se ettei mitään kontrollia tulijoiden suhteen ole.

Kuka maksaa? (ja millä rahoilla) keitä tulee? Mistä tulee? Onko todellista syytä tulla? Ja mikä tärkeintä: Milloin lähtetetään takaisin omaan kotiin? Koska operaatiota toteutetaan hyvin salaisesti on täysin varmaa ettei yksikään em.kysymys kestä lähempää tarkastelua. Edes ns.”vaihtoehtomedia” ei selvitä asioita vaikka kyseessä on Suomen ja Suomalaisuuden kannalta ratkaisevan tärkeästä tiedosta. Vuoden 2015 katastrofi joka on johtanut valtaviin ongelmiin toistetaan nyt moninkertaisella volyymilla. Rahaa tähän hulluuteen ei ole -jokainen “pakolainen” ajaa kantäväestöä yhä syvempään velkavankeuteen.

Suostutaanko tähänKIN?Contact Us

4
0
Kommentoi ja keskustele!x