Gmail tai Google teki päätöksen puolestani, että jarno ei nyt enää tarvitse sähköpostia.

Haluaisin uskoa, että Google on hermostunut kirjoituksistani ja muutenkin eliitti sekä sen käskyläiset ovat laittaneet kasvoni tikkatauluun ja päättäneet, että nyt se jarno hiljennettään lopullisesti.

Gmail ilmoittaa kun yritän kirjautua, että numeroosi on lähetetty kuusinumeroinen salasana ja puhelin on nyt noin viikon ollut ilmoittamatta tuota salasanaa.

Joten luulen, että ehkä eliitti ja sen miljardikoneisto ei edelleenkään tiedä kuka minä olen, saati että he vapisisivat aina kun lukevat postauksiani tai mielipidekirjoituksiani.

Mikä on siis minusta väärin ja surullista.

Minä pidän siitä että saan järjestelmän silloin tällöin vapisemaan kun se ei mielestäni toimi oikein ja kunniallisesti…uskokaa pois, niin on käynyt, ehkä.

Luulen, että se mikä tässä on perusongelma ja miksi tämän postauksen tein, niin minun kuin monien muidenkin tilejä hoitaa tekoäly.

Ei siis ihminen vaan ohjelma.

Ja se tässä minusta on se ongelma.

Tein aiemmin postauksen, että olisi hyvä jos olisi somejättien palveluille kansallisia vaihtoehtoja.

No, tässä on ihan konkreettinen tapaus miksi se olisi hyvä asia.

Nimittäin asiakaspalvelu.

Gmailiini tulee muutama lasku ja niinpä olen Googlen takia joutunut tekemään ylimääräistä työtä, kun olen joutunut soittelemaan ja ilmoittelemaan vähän sinne ja tänne, että sähköpostini on vaihtunut.

Palvelu on pääsääntöisesti ollut nopeaa ja hyvää.

Vaan ei Googlella, vaihtoehtoiset kirjauspalvelut päättyvät aina samaan ratkaisuun: puhelimeesi on lähetetty salasana ja puhelin on mykkänä.

Jotenkin sain jossain kohti viestin, että vaihtoehtoiseen sähköpostiin pitäisi jossain kohti tulla linkki, jonka avulla sinne sähköpostiin olisi mahdollista päästä.

Siinäkin on semmoinen kiva mutka, että noin 30 päivän säteellä.

Tämä oli itsellekin hyvä muistutus siitä, että omaa elämää ei kannata laittaa vain yhden palveluntarjoajan varaan kuin voi käydä näin, että se mielivaltaisesti päättää että enää et sinne tilille tule.

En tehnyt tätä postausta purkaakseni patoutumiani Googlea kohtaan vaan tässä on paljon syvempi ajatus sisällä.

Koronahuijauksen syvimpänä ajankohtana koitettiin kovalla kädellä saada ihmisen terveys- ja taloustiedot yhteen, että pankkiautomaatti voisi esimerkiksi tietää oletko rokotettu vai et.

Miksi näin tehtiin?

Miksi kaksi eri asiaa kuten terveydentilani ja taloustilanteeni halutaan saada samaan tietokantaan?

Jos ajattelet järjellisesti, niin asioilla ei pitäisi olla toistensa kanssa tekemistä ja minun pitäisi voida nostaa rahaa vaikka minulla olisi flunssa.

Mutta mitä jos halutaankin hallita ihmisiä?

Mitä jos halutaankin suuren massan käyttäytyvän tietyllä tavalla ja jos se ei kuuntele ehdotusta, niin aletaan pakottaa sitä käyttäytymistä tiettyyn suuntaan.

Mitäpä jos et pystykään nostamaan omaa rahaasi jos et haekaan sitä rokotetta, jonka väitetään olevan vapaaehtoinen mutta jos et ota sitä, niin et pystykään maksaa ruokaasi?

Tai mitä Paypal yritti ja yritykseksi jäi, että jos postaat jonkun teknoraatin mielestä väärän kirjoituksen niin et pysty maksamaan PayPalilla.

Tai jos teet jotain Big Techin etujen vastaista, niin et voi lukea sähköpostejasi.

Kun ihmiset antavat elämäänsä ja tietojansa teknojäteille, niin mitä enemmän ihmisten elämä on Big Techin varassa, niin sitä helpompaa sitä on hallita.

Ja tässä hallinnassa tulee mielenkiintoinen seikka esille, että teknologiayhtiö voi tuhota vaikka tilisi sen takia, että he eivät pidä siitä mitä kirjotat tai jaat.

Esimerkiksi Eliitin Esoteeriset Symbolit – blogin tekstejä ei voi jakaa Facebookissa kun blogi teki vuosia sitten kriittisen kirjoituksen Facebookista.

EOS – blogi ei ole tässä vuosien aikana kirjoittanut yhtään sellaista mikä rikkoisi Suomen lakia ja silti sen tekstejä ei voi FB:ssä jakaa.

Sinä et siis välttämättä riko lakia vaan teknologiayritys voi ihan mielivaltaisesti todeta, että sinun palvelusi loppuvat tähän, koska me emme pidä sinusta.

Koronahuijaus todisti sen, että suuret tietotekniikkayritykset ovat täysin mielivaltaisia ja heidän päätöksensä eivät perustu mihinkään juridiikkaan vaan ylimielisyyteen.

Big Techin suurin ongelma on se, että he ovat niin helvetin ylimielisiä ja heillä on järjetön lapsen usko siihen, että ihmiset tarvitsevat heitä vaikka he kohtelisivat asiakkaitaan miten huvittaa.

Viime postauksessani kerroin jo että tuo ylimielisyys on tullut heille kalliiksi…oliko se jotain jo yli 25000 irtisanottua tänä vuonna Big Tech yhtiöiltä kun ihmiset eivät välttämättä olekaan tarvinneet niitä palveluja niin paljon kuin Big Tech on luullut.

Mitä omaan tilanteeseeni tulee, niin alkukiukuttelun jälkeen olen huomannut että se ettei pääse kirjautumaan gmailiin, niin ei se olekaan niin iso asia.

Elämäni on paljon isompi asia kuin yksi sähköpostitili.

Tämän kirjoituksen Vastavuoro -palstalle on kirjoittanut

jarno jäppinen

Vastavuoro-kirjoitukset edustavat ainoastaan kirjoittajiensa näkemyksiä.
jarno jäppinen
Kirjoittanut jarno jäppinen

Kirjailija Kyminlinnan puolustaja Ja monta muuta segmenttiä kaupan päälle.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x