Ranskalaiskenraali Pierre de Villiers esiintyi keskiviikkoaamuna BFM TV:n haastattelussa. De Villiersin mukaan Ukrainan sota voi olla Yhdysvaltojen intresseissä, mutta ei missään nimessä Euroopan etujen mukaista.

“Ukrainan sota ei ole Euroopan maiden, varsinkaan Ranskan, ehkä amerikkalaisten etujen mukaista”, de Villiers sanoi.

Kenraali kertoo historian opettaneen, että kun diktaattori on umpikujassa, hän ei peräänny. Hän kertoo myös ajavansa rauhaa, koska tietää sodan kauheudet. Hänen mielestään tämän hetken panoksena on lopettaa eskalaatio, joka on kiihtynyt huolestuttavasti.

“On aika palata rauhan lähestymistapaan”, de Villiers totesi.

Pierre de Villiers on Ranskan armeijan kenraali ja entinen puolustusesikunnan päällikkö. Hän jätti eroanomuksensa heinäkuussa 2017 erimielisyyksien johdosta Asevoimien ylipäällikön, presidentti Emmanuel Macronin kanssa.

Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire puolestaan sanoi tiistaina samalla kanavalla, että Ranskalla on suuri huoli Euroopan teollisuuden alasajosta:

“Mielestäni meidän eurooppalaisten on aika kertoa amerikkalaisille ystävillemme, että olemme erittäin huolissamme inflaation vähentämislaista ja että se voi aiheuttaa Euroopan deindustrialisoitumisen. Tämä huoli on suuri ja se on ratkaistava mahdollisimman pian. Etsimme mieluiten kompromisseja, mutta jos Yhdysvallat ei sitä halua, meidän on osoitettava päättäväisyyttä“, Le Maire sanoi.

Suomen ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) sen sijaan näyttää ajattelevan Ukrainan sotaa Euroopan etujen mukaisena. Hän on huolissaan siitä, että Yhdysvallat tukee Ukrainaa enemmän, kuin koko EU yhteensä.

Kommentti:

Ukrainan sodan tuki näyttää haihtuvan ilmaan talven kolkutellessa ovelle, kun maat kautta läntisen maailman joutuvat suorittamaan todellisuuden tarkistuksensa, mutta Halla-aho Suomesta näyttää olevan yhä valmis taistelemaan viimeiseen ukrainalaiseen.

Ei kai Halla-aho voi tosissaan ajatella, että tällä tiellä odottavan eurooppalaisen teollisuuden alasajon ja Euroopan konkurssin keskellä EU lähtisi kasaamaan Ukrainalle apupakettia, joka yltäisi lähellekään Yhdysvaltojen maalle avokätisesti jakamia miljardeja? Pitäisikö sodan tueksi Halla-ahon mielestä pumpata lisää suomen piikkiin otettua velkarahaa? Vai taikooko Halla-aho kenties nämäkin rahat jo moneen kertaan käyttämästään kehitysavusta leikkaamalla? Puhuminen on halpaa, mutta toiminta maksaa. Ratkaisuja Halla-aho ei esitä.

Halla-ahon kansainväliselle yleisölle suunnatuista twiiteistä voi todeta Suomen ulkopoliittisen linjan surullisen muutoksen. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön, pääministeri Sanna Marinin hallituksen ja Halla-ahon johdolla sekä istuvan eduskunnan lähes täydellisellä tuella Suomen linja on lopullisesti mädätetty omia etujamme parhaiten tukevasta puolueettomuuspolitiikasta ja rauhanvälitystyön korostamisesta jotakin täysin vierasta intressiä palvelevaksi sotasekoiluksi, jonka suurimpia häviäjiä olemme me suomalaiset ja eurooppalaiset itse.

Lähde: Twitter/BFM TV

Kuvituskuva: Ecole polytechnique/Flickr, CC BY-SA 2.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Terve järki on kadonnut
Terve järki on kadonnut
10 kuukautta sitten

Olihan tossa Ukrainan sodassa ilmeisesti mahdollisuus rauhaan tai aselepoon viime keväänä, mutta britit ja jenkit esti sen. Kivahan se on sotia, kun muut hoitaa sen homman. Kattovat varmaan telkasta kotonaan ja juovat bissee ja onanoivat – sen verran sairaat poliitikot ja päättäjät meillä on joka puolella.

Sensuroimaton Totuus
Sensuroimaton Totuus
10 kuukautta sitten

Halla-aho ei ole, eikä ole koskaan ollutkaan Suomalaisten asialla. Viimeiset kuukaudet ovat osoittaneet tämän siviilipalvelus”miehen” todelliset tarkoitusperät (älykkäimmät tosin ovat huomanneet ne jo vuosia sitten) ja suuri kysymys kuuluukin kuka tai ketkä tämän ukrainaa rakastavan puhuvan pään takaa löytyy? Ja toinen kysymys kuuluu: mitä tämä fanaattinen natottaja on koskaa saanut aikaiseksi Suomen ja Suomalaisuuden hyväksi? Siis saanut aikaiseksi -puheita on kyllä riitänyt mutta mitä on hän on oikeasti saanut aikaan?

Itse en pysty nimeämään yhtäkään konkreettista TEKOA. Pystytkö sinä?Contact Us

2
0
Kommentoi ja keskustele!x