Euroopan komission 45 000 lehdistötiedotteen analyysi osoittaa, että ne ovat monimutkaisempia kuin muiden hallitusten tiedotteet. Asiasta kertoo Politicon artikkeli.

Politicon mukaan Euroopan komission maine siansaksan suoltajana on vertaansa vailla ja uudet tutkimustiedot tukevat tätä käsitystä.

Päätelmä perustuu 45 000 lehdistötiedotteen analyysiin: Komissio pitää asiat monimutkaisina ja vaikeaselkoisina jopa muihin hallituksiin verrattuna.

Se ei vain vaikeuta toimittajien elämää, vaan se on myös poliittinen ongelma, sanoo julkaisun kirjoittaja Christian Rauh WZB Berlin Social Science Centeristä.

“Teknokraattinen viestintä pelaa siis aivan liian helposti niiden pussiin, jotka haluavat rakentaa kuvan Brysselin eliitistä, joka on irrallaan Euroopan kansalaisesta”, Rauh kirjoittaa Journal of European Integration -lehdessä.

Rauh käytti tietoja 35 vuoden ajalta komission englanninkielisistä lehdistötiedotteista ja tutki tekijöitä, kuten kieliopillista monimutkaisuutta ja ammattikieltä. Näitä hän vertaili sanomalehtiin, valtiotieteen tiivistelmiin sekä Irlannin ja Ison-Britannian hallitusten viestintään.

Rauhin mukaan osa vaikeaselkoisuudesta on suunniteltua, koska komissio ei esimerkiksi halua suututtaa jäsenmaita, kun kiistanalaisia asioita käsitellään yksityisesti.

Lähde: Politico

Kuvituskuva: Pexels free photos

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Puolueeton
Puolueeton
10 kuukautta sitten

Osa voi olla suunniteltua. Kuvittelen vaikeaselkoisuuden pääsyyksi heikkoälyisyyttä. Jos suuren valtioyhteisön johtoon ei valita riittävää määrää korkean älykkyyden omaavaa johtoa, ei voi odottaakin järkevää toimintaa. Realistisuuden puutetta voi kohteliaasti sanoa vaikeaselkoisuudeksi.

Sensuroimaton Totuus
Sensuroimaton Totuus
10 kuukautta sitten

EU-mafia kirjoittaa siansaksaksi sääntöjä mitä se ei itse noudata. Suomi tekee tässä poikkeuksen ja tulkitsee siansaksan AINA itselleen epäedullisimman mukaisesti JA noudattaa ylhäisessä yksinäisyydessään itse itselleen asettamia sääntöjä pilkulleen.

Tämän on muututtava. Koska valtio”valta” ei tule tekemään mitään tämän hulluuden lopettamiseksi on muutoksen alettava yksilötasolta. On kansalaistottelemattomuuden aika. Nyt!Contact Us

2
0
Kommentoi ja keskustele!x