Israelin on hävitettävä kaikki ydinaseensa ja asetettava ydinlaitoksensa Kansainvälisen atomienergiajärjestön toimivaltaan, YK:n yleiskokouksen ensimmäinen komitea totesi ensimmäisessä äänestyksessä äänin 152-5.

Viisi maata, jotka vastustivat perjantain päätöstä, olivat Kanada, Israel, Mikronesia, Palau ja Yhdysvallat. 24 muuta maata, mukaan lukien Euroopan unionin jäsenet, pidättäytyivät äänestämästä.

Egyptin esittämä päätöslauselma kehottaa Israelia liittymään ydinasekieltosopimukseen viipymättä, olemaan kehittämättä, valmistamatta, testaamatta tai muutoin hankkimatta ydinaseita, luopumaan ydinaseiden hallussapidosta ja asettamaan kaikki vaaralliset vartioidut ydinlaitoksensa viraston täysimääräisten suojatoimien piiriin tärkeänä luottamusta lisäävänä toimenpiteenä alueen kaikkien valtioiden välillä ja askeleena kohti rauhaa ja turvallisuutta.

Lähde: The Jerusalem Post

Kuva: Pexels free photos

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Sensuroimaton Totuus
Sensuroimaton Totuus
1 vuosi sitten

Hyvä! Nyt tuumasta toimeen ja sekopäiltä ydinaseet kokonaan pois! Tämä on tärkeä askel kohti maailmanrauhaa.

Ydin ase huijaus
Ydin ase huijaus
1 vuosi sitten

Ei tule onnistumaan mailman rottamaisin ja valehtelevin kansa kun on kyseessä!! Teatteria ja ydin aseet on tod näk myös huijaus eliitti nauraaContact Us

2
0
Kommentoi ja keskustele!x