Vuosi sitten kirjoitin blogin otsikolla “On mahdollista, että USA:n tutkima korona-virus lähti liikkeelle Wuhanin laboratoriosta”. Se aiheutti paljon väittelyä ja kiistelyä. Ihmiset eivät halunneet uskoa, että tämä voisi olla totta. YLE ja muut vastuulliset mediat selittivät tuolloin kansalle, että tiedemiehet ovat jo “todistaneet”, että korona-virus on alkuperältään luonnosta peräisin. Ehkä jostain lepakosta, jota myytiin Wuhanin torilla.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/on-mahdollista-etta-usan-tutkima-korona-virus-lahti-liikkeelle-wuhanin-laboratoriosta/

Yhdysvaltain senaatin komitean republikaaninen tarkastusryhmä on nyt julkaissut väliraportin omasta selvityksestään, mikä on heidän arvionsa mukaan todennäköisin korona-epidemian alkupiste: luonto vai laboratorio. Asian selvittäminen on vielä kesken, mutta komitean julkaisema alustava arvio tässä vaiheessa on seuraava, sanatarkasti siteerattuna sivulta 26:

“Based on the analysis of the publicly available information, it appears reasonable to conclude that the COVID-19 pandemic was, more likely than not, the result of a research-related incident.

 

New information, made publicly available and independently verifiable, could change this assessment.

 

However, the hypothesis of a natural zoonotic origin no longer deserves the benefit of the doubt, or the presumption of accuracy.”

Sama suomeksi:

“Perustuen julkisesti saatavilla olevan tiedon analysointiin, näyttää järkevältä tehdä se johtopäätös, että COVID-19-pandemia oli, todennäköisimmin, seurausta tutkimukseen liittyvästä tapaturmasta [Wuhanin laboratoriossa].

 

Tämän arvion voisi muuttaa uusi tieto, jota tulee julkisesti saataville, ja joka on mahdollista validoida riippumattomasti.

 

Joka tapauksessa hypoteesi eläimestä ihmiseen leviävästä [pandemian] luonnollisesta alkuperästä ei ansaitse enää tulla harkituksi mahdollisuutena, tai tulla oletetuksi että se on täsmällinen [tieteellisiltä yksityiskohdiltaan].”

https://www.help.senate.gov/imo/media/doc/report_an_analysis_of_the_origins_of_covid-19_102722.pdf

Lisää aiheesta Kokoomuksen Verkkouutisten artikkelissa, laajemmasta näkökulmasta:

https://www.verkkouutiset.fi/a/tutkimus-paljasti-wuhanin-laboratorio-oli-kriisitilassa/

 

Tämän kirjoituksen Vastavuoro -palstalle on kirjoittanut

Ion Mittler

Vastavuoro-kirjoitukset edustavat ainoastaan kirjoittajiensa näkemyksiä.
Ion Mittler
Kirjoittanut Ion Mittler

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x