Uutistoimisto Reutersin teollisuuslähteiden mukaan useat nesteytettyä maakaasua (LNG) kuljettavat alukset, jotka ovat olleet ankkuroituina Espanjan Cadizin lahden edustalla jäävät todennäköisesti sinne marraskuun loppuun asti odottaessaan kaasun hintojen nousua Euroopassa.

Aiemmin on uutisoitu, että LNG-laivat jumittavat merellä, koska Euroopassa ei riitä kapasiteetti ottamaan vastaan niiden lastia, mutta alan lähteet sanovat, että jotkut odottavista laivoista ovat osa yritystensä kauppastrategiaa, jotka ennakoivat korkeampia hintoja.

“He odottavat korkeampia hintoja. Jos yksi alus purkaa lastinsa, hinta romahtaa välittömästi vaikuttaen muihin jonossa oleviin lasteihin”, yksi lähteistä sanoo.

Espanjan satamaviranomaisten mukaan jotkut alukset olivat odottaneet syyskuun puolivälistä lähtien. Eräs alan toimija sanoi, että Espanjassa ei ollut ongelmia syyskuussa jaettujen lähtö- ja saapumisaikojen kanssa.

Kaasun hinnat ovat tällä hetkellä alimmillaan Euroopassa sitten kesäkuun. Odottamalla ja ajoittamalla odottavia toimituksia marraskuun sijasta joulukuulle, voitot voivat olla kymmeniä miljoonia dollareita enemmän yhtä toimitusta kohti, kertoi Lloyd’s List -julkaisun analyytikko Michelle Wiese Bockmann BBC:lle.

Erityisesti Yhdysvallat on pyrkinyt korvaamaan venäläistä kaasua laivaamalla nesteytettyä maakaasua Eurooppaan. Maan ulkoministeri Anthony Blinken kehuskeli pian Nord Stream -kaasuputkisabotaasin jälkeen, että tapahtumat avaavat Yhdysvalloille mahtavan mahdollisuuden.

Lähteet: Reuters, BBC

Kuva: cowbridgeguide.co.uk, CC BY 3.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x