Sosiaalisessa mediassa kiertää huhu, jonka mukaan Venäjän epäillään onnistuneen kaappaamaan ja purkamaan salattuja keskusteluja Britannian tiedustelupalvelu MI6:n ja Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagonin välillä.

Asialla spekuloi Twitter-ketjussa nimimerkki Prepared Man:

Epäilysten mukaan kaapatut keskustelut olisivat liittyneet niin sanotun “likaisen pommin” kokoamiseen ja käyttöön Ukrainassa. BBC:n mukaan likaisella pommilla viitataan pommiin, joka sisältää radioaktiivista materiaalia, kuten uraania, joka leviää ilmaan, kun sen tavanomainen räjähdysaine räjähtää.

Sen ei tarvitse sisältää pitkälle jalostettua radioaktiivista materiaalia, kuten ydinpommissa. Sen sijaan se voisi käyttää radioaktiivisia aineita sairaaloista, ydinvoimaloista tai tutkimuslaboratorioista.

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigullaei ollut kuukausiin yhteydenpitoa länsimaisten kollegoiden kanssa, mutta yhtäkkiä hän soittaa turkkilaisille, brittiläisille, ranskalaisille ja amerikkalaisille puolustusministereille mitä todennäköisimmin likaisista pommilöydöistä“, nimimerkki kirjoittaa.

Samana päivänä Britannian puolustusministeri Ben Wallace peruuttaa päivän ohjelmansa ja matkaa Washingtoniin. Brittilehti The Evening Standard kutsuu Wallacen matkaa hätämatkaksi Ukrainan turvallisuushuolien ja ydinuhan vuoksi.

Sky News puolestaan kirjoittaa, että matkan salainen, viime hetken luonne ja Britannian toisen puolustusministerin James Heappeyn kommentti, jonka mukaan Wallacen keskustelut tiistaina olivat “uskomattomia” – viittaavat siihen, että erityisen arkaluonteisista ja vakavista asioista keskustellaan.

Saman artikkelin mukaan Britannian ulkoministeri James Cleverly totesi, että “on keskusteluja, joita et suoraan sanottuna halua käydä puhelimitse.”

Lienee selvää, että juuri näin ministerin on toimittava tilanteessa, jossa on syytä epäillä, että ministereiden puhelinkeskusteluja kuunnellaan.

Seuraavana päivänä Shoigu vahvisti medialle, että Venäjällä on kahteen kertaan vahvistetut todisteet likaisesta pommista ja ne on esitetty hänen kollegoilleen länsimaissa. Prepared Man spekuloi, että kyse voisi olla MI6:n suunnitelmista.

Nimimerkki haluaa muistuttaa, että jokainen, joka pitää väitettä mahdottomana, ei ole vilpitön:

“Tämä on sotaa kaikista marmoreista. Kyse on seuraavan vuosisadan taloudellisen toiminnan kontrolloinnista.”

Lähteet: The Evening Standard, Sky News, BBC

Kuvituskuva: Pexels free photos

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus


Kumppani-ilmoituksetHaluatko lukea geoblokattuja uutisia, esimerkiksi Venäjän mediasta? Tarvitset vain VPN-palvelun.

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Pate
Pate
1 vuosi sitten

Hienoa, että Hybridikeskus saa äänensä myös vaihtoehtomediassa.Contact Us

1
0
Kommentoi ja keskustele!x