Hollannin parlamentin jäsenet pääsevät näkemään muutaman viikon sisällä, millaisia salaisia skenaarioita Hollannin hallituksella on siltä varalta, että euro kaatuu. Useat maan kansanedustajat ovat vaatineet näitä suunnitelmia, kun taloustilanne on muuttunut epävarmaksi.

Valtiovarainministeri Sigrid Kaag lupasi, että eduskunta voi tutustua edellisen EU:n suurkriisin aikana tai sen jälkeen tehtyihin suunnitelmiin. Vuonna 2014 silloinen valtiovarainministeri Jeroen Dijsselbloem myönsi, että oli luotu hätäsuunnitelmia, jotka tulisivat voimaan, jos euro kaatuisi.

Salaiset suunnitelmat luotiin guldenin käyttöön ottamiseksi siltä varalta, että euro menettää arvonsa, jolloin yritykset eivät enää saa luottoa, tuonti käy mahdotottomaksi ja pankit romahtavat.

Kansanedustajien Pieter Omtzigtin ja Derk Jan Eppikin (JA21) pyynnöstä parlamentti pääsee tarkastelemaan asiakirjoja.

“Tällä hetkellä jännitteet ovat suuria ja olemme nähneet niiden purkautuvan Yhdistyneessä kuningaskunnassa jonkin aikaa. On hyvä, että hallitus on aina hyvin valmistautunut kaikkiin mahdollisiin skenaarioihin, vaikka skenaario olisi epätodennäköinen”, Omtzigt sanoo.

Ranskan Les Patriotes -puolueen puheenjohtaja ja entinen europarlamentaarikko Florian Philippot kommentoi uutista twitterissä:

“Ranskan on laadittava sama suunnitelma! Euro on joka tapauksessa pilalla!“, Philippot sanoi.

Kommentti:

Suomen hallituksen olisi syytä ottaa oppia hollantilaisten varautumisesta. Ainakin valtiotieteen tohtori Paavo Väyrynen ja Helsingin yliopiston taloustieteen dosentti Tuomas Malinen ovat vaatineet, että Suomen tulisi erota eurosta ja palauttaa käyttöön oma kansallinen valuutta.

Malisen, Peter Nybergin, Heikki Koskenkylän, Elina Berghällin, Ilkka Mellinin, Sami Miettisen, Jukka Ala-Peijarin ja Stefan Törnqvistin tutkimusraportissa How to leave the eurozone: The case of Finland on hahmoteltu Suomen mahdollisen eroprosessin vaiheita.

Lähde: RTL Niuews

Kuvituskuva: Pexels free photos

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

3 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

[…] Hollannin hallitus valmistellut suunnitelmat euron kaatumisen varalta – esitellään parlament… […]

Leino Kimmo
1 vuosi sitten

Suomessa vastaavat valmistelut SALASSA tehtiin ennen juhannusta ”eduskunnassa”.
Hallituksen esitykset 99 – 104 /2022 vp sisältävät mm. seuraavaa: Huoltovarmuuskeskukselle on luotava uusi tehtävä: Suomeen on luotava päivittäismaksamise hätä-pankkijärjestelmä… koska kaikkien Suomen pankkien serverit ovat maan rajojen ulkopuolella .
Miksi koko mediakenttä on julkiset hallituksen esitykset salannut kansalta ?
Sekä pankkien kusetusjärjestelmän; joss hyötyjä EKP !
Kun saat mökin; asunhuoneiston tai omakotitalon lainan maksetuksi pankit pääsääntöisesti jättävät panttikirjat omiin nimiinsä:
Eli lainan maksusta huolimatta pankki yhä omistaa asuntoisi ja käyttää sitä, kuin omaansa … youtube 20.10. 2022 FIXIT … kuuntele puheet !

Suomi on sairas ja kuolee tällä menolla
Suomi on sairas ja kuolee tällä menolla
1 vuosi sitten

Näiden nykyidioottien ollessa vallassa on Suomi viimeinen joka eroisi EU:sta ja eurosta. Kaiken lisäksi sairas hallitus sitoutuisi maksamaan kaikkien muiden maiden tappiot.Contact Us

3
0
Kommentoi ja keskustele!x