Raaseporin kaupunginvaltuutettu Tatu Tyni kertoo blogissaan, että perussuomalaisten puoluehallitus on erottanut hänet 14.10.2022 kokouksessaan puolueen jäsenyydestä. Tyni kertoo viime aikoina arvostelleensa puolueen kansanedustajia rasistisista ja kansanryhmää vastaan kiihottavista puheista.

Tyni siteeraa puoluetoimistolta saamaansa sähköposti-ilmoitusta:

”Pyydän kohteliaimmin ilmoittaa, että perussuomalaisen puolueen puoluehallitus erotti Teidät puolueen jäsenyydestä 14.10.2022 pitämässään kokouksessa. Peruste: Pykälä 7. ”Jäsenen erottaminen. Puoluehallitus voi päätöksellään erottaa puolueen jäsenen jollakin seuraavista erottamisperusteista… …jäsen on menettelyllään puolueessa tai sen ulkopuolella vahingoittanut puoluetta…” ”

Tyni kertoo allekirjoittavansa perussuomalaisten arvomaailmaan, mutta kyseenalaistaa, ajaako puolue enää kansallista etua:

“Jos muilla ei ole oikeutta määräillä meitä, miksi me otamme kansallisen edun vastaiset määräykset vastaan Euroopan unionilta ja globaaleilta voimilta, kuten Yhdysvalloilta”, Tyni kysyy.

Hän siteeraa perussuomalaisten arvomaailmaa, jossa todetaan:

”Haluamme puolustaa suomalaisten omaa päätäntävaltaa, siis kansallista itsemääräämisoikeutta. Kuten puolueemme nimi kertoo, politiikkamme perustuu Suomen historiaan ja suomalaiseen kulttuuriin. Historia ei tule valmiiksi eikä kulttuuri ole muuttumaton.”

“Miten Perussuomalaiset puolustavat omaa päätäntävaltaa, kun nykyiset Perussuomalaiset kannattavat Natoa, Euroopan unionia ja euroa? Takinkääntö suhteessa arvomaailmaan on täydellinen”, Tyni toteaa.

Perussuomalaisten arvomaailmassa todetaan myös perussuomalaisten olevan suorapuheinen puolue ja että “joskus totuus voi olla kuin solvaus, mutta olemme silti sen puolella”. Tämä ei kuitenkaan Tynin mielestä näy perussuomalaisten toiminnassa mitenkään.

Hän nostaa esimerkiksi Turun kaupunginvaltuutettu Pauli Kossilan ja Lappeenrannan kaupunginvaltuutettu Risto Huovisen erottamiset omista valtuustoryhmistään. Kossila erotettiin, kun hän piti koronakriittisen puheenvuoron kaupunginvaltuuston kokouksessa ja Huovinen Nato-kriittisyyden takia.

“Miksi puolueen puheenjohtaja muiden puolueiden puheenjohtajien lailla keväällä 2022 hoki Nato-keskustelun aikana papukaijan lailla, että ensin oli kansan tuki ja sitten tulivat vasta puolueet mukaan? Mitä teatteria! Muutama 1300 ihmisen galluppi – joiden lähdemateriaalia ei tuoda esiin – on ”kansan tuki”. Olen saanut erittäin paljon palautetta Perussuomalaisia äänestäneiltä, että miksi puolue ei ajanut kansanäänestystä Natoon liittymisen johdosta. Olen vastannut, että ihmettelen tätä itsekin”, Tyni puhisee.

Tyni kertoo, että hän ei tämän myötä jätä politiikkaa, vaan jatkaa kaupunginvaltuutettuna ja lupaa ilmoittaa poliittisesta tulevaisuudestaan lähiaikoina.

Iso luuta on lakaissut perussuomalaisissa Riikka Purran tultua puolueen johtoon siivoamaan puoluetta jälleen hallituskelpoiseksi. Heinäkuussa puolue erotti muun muassa näkyvän ääniharavansa Etelä-Pohjanmaalla, kun Piia Kattelus-Kilpeläinen sai lähtöpassit.

Lähde: Tatu Tynin blogi

Kuva: Kimmo Kautio/Tatu Tyni

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

3 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Tatu Tyni
Tatu Tyni
11 kuukautta sitten

Kiitos Kimmo, hyvä että suomalaisen politiikan kipu-kysymyksistä kirjoitetaan!

Tatu Tyni
Tatu Tyni
11 kuukautta sitten

Niin, La 22.10 klo 18 Tokentubessa Tyrnävä Show #19: Tatu Tyni erotettiin perussuomalaisista
14.10.2022 Perussuomalaisten puoluehallitus erotti kymmenen vuotta Perussuomalaisissa vaikuttaneen Raaseporin kaupunginvaltuutettu Tatu Tynin puolueen jäsenyydessä. Tyrnävä Show #19 aukaisee isommin asian taustoja ja mitä Perussuomalaisissa laajemmin tapahtuu.
Tule live-striimiin katsomaan mitä suomalaisen politiikan ytimessä parhaillaan tapahtuu ja pääset chatissa esittämään kysymyksiä, joihin Tyrnävä Shown isäntä parhaansa mukaan vastaa.
Tyrnävä Show on viihteellinen politiikka-show, jossa pureudutaan kulttuuripolitiikkaan sekä politiikan tärkeisiin ajankohtaisiin aiheisiin. Isäntänä ammattitaikuri Tatu Tyni, joka välillä esittää huipputaikuutta. Tyrnävä Showssa isketään keskustelua tulille kirpeistä aiheista.

Matti Nieminen
Matti Nieminen
11 kuukautta sitten

Näin se valeoppositio jatkaa pitkien puukkojen yötään. Kaikki väärän mielipiteen (ts. terveen järjen ja loogisen ajattelukyvyn) omaavat siivotaan, ministerisalkut kokoomuksen apupuolueena kiiltää silmissä. Onkohan kukaan ajatellut että PS petetään tuossakin vielä… mitä jos nukkehallitus onkin KOK-SDP? ja kutistunut PS jätetään rannalle… Kepu pettää aina ja lähtee kenen tahansa hallitukseen, koska vaalitappio on suurin koskaan ja RKP pyllistää koska vaan ja kenelle vaan yhdestäkin salkusta… ja niin sirkus arkadia jatkaa taas seuraavat 4 vuotta. Toivottavasti Suomen kansa saisi aivonsa valtamedian pesukoneesta ja ymmärtäisi että nämä vanhat puolueet on kaikki samaa roskaa.Contact Us

3
0
Kommentoi ja keskustele!x