Euroopan syyttäjänvirasto (EPPO) on käynnistänyt EU:n koronavirusrokotehankintoja koskevan tutkinnan, joka kiinnittää uudelleen huomiota Euroopan komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin rooliin asiassa.

EPPO on riippumaton EU:n elin, joka vastaa talousrikosten tutkinnasta ja syytteeseenpanosta, mukaan lukien petokset, rahanpesu ja korruptio.

Alkuvuodesta Euroopassa nousi kohu von der Leyenin rokotehankintoihin liittyvistä, salatuista tekstiviesteistä Pfizerin toimitusjohtaja Albert Bourlan kanssa.

Viime viikolla Euroopan parlamentin kuulemisessa Pfizer-johtaja Janine Small myönsi, että yhtiö ei tiennyt ennen COVID-rokotteen käyttöönottoa, pysäyttääkö se taudin leviämisen.

Europarlamentaarikko Mislav Kolakusic kommentoi korruptioskandaalia twitterissä julkaisemallaan videolla viime viikolla:

“Ajattele, 4,5 miljardia rokoteannosta 450 miljoonalle ihmiselle. Iso-Britannia ei ole enää mukana, joten meitä on melko vähän. Tämän laskelman perusteella jokaisen vastasyntyneen lapsen pitäisi saada 10 annosta jotain sellaista, jonka sisällöstä ei tiedä kukaan koko maailmassa, pois lukien ehkä 2-3 ihmistä, jotka tietävät. Kyse on salaisuuksista, suojatuista patenteista.

Älä erehdy luulemaan, että jokin hallitus tai eurooppalainen virasto tietäisi tarkalleen ottaen, mitä tämä tuote sisältää. Kukaan ei tiedä sitä eikä kukaan kerro sitä sinulle. He hyväksyivät tämän kyseisen rokotteen pelkästään lääkeyhtiöiden itsensä antamien lausuntojen perusteella. He eivät ole saaneet nähdä minkäänlaisia lääketieteellisiä tutkimuksia. Tähän päivään mennessä yhtäkään lääketieteellistä tutkimusta ei ole luovutettu EU:n parlamentin COVID-komitean jäsenille, Euroopan lääkevirastolle tai kenellekään muullekaan.”

Vaatimukset von der Leyenin erosta kiihtyvät

Euroopan tilintarkastustuomioistuin totesi muutama päivä sitten julkaistussa raportissaan:

“Komissio on allekirjoittanut marraskuuhun 2021 mennessä 71 miljardin euron arvoisia sopimuksia jäsenvaltioiden puolesta ostaakseen jopa 4,6 miljardia COVID-19-rokoteannosta.”

Siteeraten edellä mainittua, romanialainen europarlamentaarikko Cristian Terhes vaati von der Leyenin eroa Euroopan parlamentin täysistunnossa maanantaina.

“Tämä tarkoittaa, että hän osti kymmenen annosta rokotetta jokaista EU-kansalaista kohden sopimusten perusteella, joita ei koskaan luovutettu yleisölle”, Terhes jyrisi.

“Näin hänen näiden lääkeyhtiöiden kanssa tekemä sopimus julkistettiin”, Terhes sanoi ja esitteli parlamentissa lähes täydellisesti mustattuja sopimusasiakirjoja.

“Ursula von der Leyenin on välittömästi ja ehdoitta erottava Euroopan komission puheenjohtajan tehtävästään, koska Euroopan syyttäjänvirasto tutkii parhaillaan hänen toimintaansa rikosoikeudellisesti”, Terhes jyrähti.

Lähteet: Politico, Cristian Terhes, Mislav Kolakusic, Iltalehti

Kuvituskuva: Raul Mee/Viron EU-puheenjohtajakauden kuvakirjasto, CC BY 2.0

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x