YLE Urheilun NHL-toimittaja Tommi Seppälä ihmettelee kolumnissaan, miksi NHL ei tuomitse Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainaan.

https://yle.fi/urheilu/3-12654092

Vastaus tähän mysteeriin lienee melko yksinkertainen. NHL-johtajat ovat katsoneet hiljaa vierestä niin monta Yhdysvaltojen hyökkäyssotaa (ja tuskin kovin moni heistä kuvittelee, että kaikki hyökkäyssodat on jo nähty, eikä uusia tule koskaan), että heillä on jo pitkä kokemus siitä, että Vietnamin tai Irakin sotia ja sen sellaisia ei lähdetä protestoimaan NHL-maailmassa. Bisnes on bisnestä, raha vaikenee, jotta asioista poliittisesti eri mieltä olevat kansalaiset viihtyvät kaikki jääkiekon äärellä.

Venäjän sodan kritisoiminen näyttävästi NHL:ssä herättäisi paikallisessa mediassa ja some-kansassa epätoivottua keskustelua, miksi NHL ei ole kritisoinut Yhdysvaltojen omia sotia. Seuraavan hyökkäyssodan alkaessa keskustelu lähtisi taas uudestaan vauhtiin. Kun on kerran protestoitu, sen jälkeen kysyttäisiin jokaisen sodan kohdalla, miksi tätä ei protestoida, hyväksytäänkö siis tämä sota? Kansalla olisi tarjolla mielipiteitä myös Yhdysvaltojen omista sodista, ei vain Venäjän sodista, jos kansaa herätellään ajattelemaan. Siksi kansaa ei haluta herätellä.

Tämän kirjoituksen Vastavuoro -palstalle on kirjoittanut

Ion Mittler

Vastavuoro-kirjoitukset edustavat ainoastaan kirjoittajiensa näkemyksiä.
Ion Mittler
Kirjoittanut Ion Mittler

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Raimo N
Raimo N
1 vuosi sitten

Jep. Pelataan vaan menemään, taala kaukalossa ei vaaranneta bisnestä. Lisäksi NHL on (lajia sen tarkemmin seuraamatta) täynnä venäläisiä/ venäjältä tulleita NHL ammattilaisia…

Ollaan hiljaa. Bisnes on bisnestäContact Us

1
0
Kommentoi ja keskustele!x