Tanskan sosiaalidemokraattinen pääministeri Mette Frederiksen on julistanut maassaan pidettäväksi ennenaikaiset parlamenttivaalit 1. marraskuuta sen jälkeen, kun hallituspuolueista sosiaaliliberaalipuolue uhkasi vetää tukensa Frederikseniltä, mikäli tämä ei julista uusia vaaleja pidettäväksi ennen parlamentin ensimmäistä keskustelua 6. lokakuuta.

Tanskan hallitus on saanut kovaa kritiikkiä vuoden 2020 määräyksestään lopettaa kaikki maan 15 miljoonaa minkkiä, koska niiden pelättiin levittävän koronaviruksen mutatoitunutta muunnelmaa ja vaarantavan tulevat rokotteet.

Parlamentin asettama komissio totesi kesäkuussa, että hallituksella ei ollut oikeudellista perustetta teurastukselle ja että se antoi harhaanjohtavia lausuntoja määrätessään kokonaisen maatalouden alan sulkemisen. Frederiksen selvisi vain huomautuksella virallisen tutkimuksen jälkeen, mutta hänen puolueensa on sittemmin vajonnut gallupeissa.

Tanska oli ennen Frederiksenin hallituksen koronatoimia yksi maailman suurimmista turkisten viejistä.

Lähteet: The Local / Politico / The Guardian

Kuva: News Oresund, CC BY 2.0

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Kaija
Kaija
11 kuukautta sitten

Näitä vääriä päätöksiä tehtiin varmasti monessa maassa, Suomessa myös. Minusta uudet vaalit Tanskassa on osoitus siitä, että demokratia toimii siellä ja asioista joudutaan vastuuseen. Valtaapitäviä haastetaan Tanskassa eri tavalla kuin täällä. Suomi saisi ottaa esimerkkiä.Contact Us

1
0
Kommentoi ja keskustele!x