Panokset kovenevat ja maamme viralliset totuuden tötteröt alkavat kirittää sotahevosiaan hurjaan laukkaan. Joskus sepalus jää kuitenkin kiusallisesti auki ja hevoset karkaavat.

Syyskuun lopulla kerroimme, kuinka Ulkopoliittisen instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternak tarjoili levottomassa perjantaitwiitissään keskitysleiriä Suomeen saapuville venäläisille reserviläisille, koska hänen mielestään on kyse “meitä vastaan sotaa käyvästä maasta”.

Sotatieteiden tohtori Jarno Limnéllin tiistaitöräyksen mukaan Venäjä voi hyökätä pahimmillaan koko maapalloa vastaan! Asiasta uutisoi Uusi Suomi, joka on Puheenvuoro-blogeissaan sensuroinut kovalla kädellä esimerkiksi Paavo Väyrysen huolellisesti perustelemia näkemyksiä.

Siis nämä ihan oikeasti elävät jossakin fiktiivisessä todellisuudessa, jossa yhden sodan toinen osapuoli on läpeensä paha saatanan manifestaatio maan päällä, jolla on aina kyseenalaistamaton motiivi tehdä kaikkea pahaa meitä kaikkia hyviä vastaan?

Tämäkin on päätelty Nord Stream -kaasuputkiin kohdistuvasta sabotaasista, jonka tekijää ei toistaiseksi tiedetä, sillä tutkimukset tapahtuneesta ovat vasta alkamassa.

“Nord Stream -putkiston hybridi-isku saattoi olla vain Putinin ensimmäinen ympäristöisku monien vastaavien sarjassa. Tai sitten se oli ennakkovaroitus isomman iskun mahdollisuudesta”, Limnéll arvioi.

Tietysti on mahdollista, että se ei ollut Putinin isku lainkaan, mutta onko tuolla nyt niin väliä, kun on hyvät foliot grillissä?

Kyllähän kaikenlaisia ajatuksia ja teorioita maailmaan mahtuu, mutta jotenkin sitä kai odottaisi, että näidenkin tutkijastatutksella tämän tästä mediassa mellastavien RKP:n ja kokoomuksen valioyksilöiden arviot perustuisivat edes auttavasti tosiasioihin.

Vai päättäväkö tutkijat nykyään yleisemminkin tutkimustensa tulokset etukäteen ja vasta sitten kehittävät ympärille narratiivin, johon vedoten haluttua tulosta pääsee julistamaan?

Allekirjoittanut päätti viime perjantaina kokeilla vastaavaa tyylilajia, kutsuttakoon tätä vaikkapa poliittiseksi hyperbolaksi. Twiittasin:

“Tuli tässä vaan mieleen, että Nato ei ota jäsenekseen sotaa käyviä maita. Suomen hallitus on ilmoittanut olevansa sodassa Venäjää vastaan Ukrainassa.”

Minulta kyseltiin todisteita väitteelle, että Suomi on sodassa. Voitteko kuvitella. Vuosi on 2022 ja joku vielä kaipaa todisteita? Siis eikö hyvä tarina riitä, mitä?

Kuvituskuva: Maxwell Hamilton, CC BY 2.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x