Disclose.tv jakoi twitter-tilillään perjantaina videopätkän, jolla Euroopan komission puheenjohtaja Ursula Von der Leyen kommentoi Italian viikonlopun vaaleja:

“Jos asiat menevät vaikeaan suuntaan, olen puhunut Unkarista ja Puolasta, meillä on työkaluja”, Von der Leyen sanoi viitaten uhkaan EU-tukirahojen jäädyttämiseksi, jos jäsenmaat eivät alistu Brysselin tahtoon. EU:n tuomioistuin linjasi helmikuussa, että Unkarin ja Puolan tukirahat voidaan jäädyttää.

Viime viikolla Bryssel uhosi jäädyttävänsä Unkariin kohdistuvista koheesiotuista peräti kolmanneksen, noin 7,5 miljardia euroa. Tätä edelsi Euroopan parlamentin hyväksymä mietintö, jonka mukaan Unkari ei olisi enää demokratia ja joka vaati EU:n instituutioita toimimaan.

Kommentti:

Von der Leyenin kommentointi näyttää ensisijaisesti yritykseltä vaikuttaa Italian vaalien lopputulokseen pelottelemalla ja uhkailemalla italialaisia EU-tukien menetyksillä, jos nämä valitsevat väärin.

Gallupien kärjessä on ollut kansallismielinen, Giorgia Melonin johtama Italian veljet -puolue. Puolue on vaaliliitossa Silvio Berlusconin Forza Italian ja Matteo Salvinin Legan kanssa.

Italiassa EU-vastainen mieliala on ollut nousussa, maanviljelijät ovat protestoineet kiivaasti vihreää siirtymää vastaan ja italialaiset ovat kokoontuneet polttamaan energialaskujaan protestoidakseen pakotepolitiikan moninkertaistamia hintoja vastaan.

Jokin aika sitten isänmaalliset italialaiset menivät EU:n päämajalle Roomaan, poistivat EU:n lipun ja korvasivat sen Italian lipulla.

Kuvituskuva: Euroopan parlamentti/Flickr, CC BY 2.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Puolueeton
Puolueeton
1 vuosi sitten

Aikoinaaan on ollut kommunismia, fasismia ja natsismia. Kaikissa on ollut sama piirre, ne ovat johtaneet totalitaariseen valtaan, jotka eivät ole olleet pysyviä. Demokratia ei näitä aatesuuntia hyväksy vaan ne ovat ihmisoikeuksia polkevaa ja epädemokraattista ajattelua.

Onkohan parinkymmenen vuoden kuluttua tilanne, jossa näiden joukkoon voidaan lukea myös demokratia. Demokratia näyttää myös johtavan totalitaariseen valtaan siinä kuin kommunismi tai natsismi. Yksilön sananvapaus ja oikeus järjestää asumisensa ja elämisensä oman mielensä mukaan tuottamatta vahinkoa ympäristölle on katoamassa. Vapaus on katoamassa demokratiassakin tai ainakin niissä yhteisöissä, mitä demokratiana eniten ylistetään.Contact Us

1
0
Kommentoi ja keskustele!x