YK:n yleiskokouksessa on tänä vuonna yhtenä isona teemana Yhdysvaltain Kuubaan kohdistuvan kauppasaarron purkaminen. Kuuban on määrä esittää 30. kertaa päätöslauselmaehdotusta kauppasaartoa vastaan.

“Yli 60 vuoden piirityksen jälkeen tämä politiikka vaikuttaa enemmän kuin koskaan ennen kuubalaisiin perheisiin maassa ja sen ulkopuolella”, Kuuban ulkoministeri Bruno Rodriguez Parrilla sanoo twiitissään 16. syyskuuta.

Rodriguez Parrilla puhui asiasta myös keskiviikkona järjestetyssä YK:n yleiskokouksessa New Yorkissa 21. syyskuuta:

“Yhdysvaltain tarkoituksena on taivuttaa valtiot alistumaan heidän tahtoonsa uhkailun ja taloudellisen, sotilaallisen, poliittisen ja diplomaattisen pakkovallan avulla”, ulkoministeri jyrisi.

Kuuba sai kokouksessa tukea useilta mailta. Tukipuheenvuoroja kokouksesta on koostanut Breakthrough News. Voit katsoa videon Breakthrough Newsin twiitistä.

Vuonna 2021 184 maata äänesti YK:ssa päätöslauselman puolesta. Vain Yhdysvallat ja Israel äänestivät vastaan.

Yhdysvaltojen Kuuban vastainen kauppasaarto on modernin historian pisin kestävin kauppasaarto. Se asetettiin ensimmäisen kerran vuonna 1958 koskemaan asekauppaa. Helmikuussa 1962 kauppasaarto laajennettiin koskemaan lähes kaikkea vientiä.

Lähteet: Breakthrough News, AA.com, Xinhua

Kuvituskuva: Pxhere, CC0

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x