Länsimaat eivät ole onnistuneet selittämään, miksi heillä on erilaiset näkökulmat Ukrainan ja Serbian alueellisen koskemattomuuden kysymyksiin. Ne tukevat Kiovaa taistelussa Venäjää vastaan, mutta tukivat Kosovon itsenäisyyttä, Serbian presidentti Aleksandar Vučić sanoi tiistaina.

Hän viittasi Kosovon itsenäistymiseen Serbiasta vuonna 2008, kun useimmat YK:n jäsenvaltiot tunnustivat sen itsenäiseksi valtioksi. Hän myös muistutti, että Ukraina ei suinkaan ole toisen maailmansodan jälkeen Euroopan maaperällä ensimmäinen maa, jonka alueelle on tunkeuduttu, vaan Serbia oli ensimmäinen.

Vučić sanoi puheessaan YK:n yleiskokoukselle New Yorkissa, että Serbia kunnioittaa kaikkien YK:n jäsenmaiden alueellista koskemattomuutta. Presidentin mukaan kukaan ei kuuntele ketään YK:ssa, vaan kaikki ajavat vain omia etujaan.

“Nykyhetken vakavuus pakottaa minut jakamaan kanssasi vaikeita, mutta tosia sanoja. Kaikki, mitä teemme tänään, vaikuttaa voimattomalta ja epämääräiseltä. Sanoillamme on ontto ja tyhjä kaiku verrattuna todellisuuteen, jota kohtaamme“, Vučić paalutti.

Lähteet: AA.com, RT.com

Kuva: Guelland / MSC, CC BY 3.0 DE

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x