Faina Savenkova on 13-vuotias tyttö ja Itä-Ukrainassa sijaitsevan Luhanskin kaupungin asukas. Hänen nimensä päätyi Myrotvoretsin mustalle listalle, eli niin kutsutulle “tappolistalle” sen jälkeen, kun hän vetosi YK:n turvallisuusneuvostoon lopettaakseen sodan, jota hän on elänyt vuodesta 2014 lähtien.

Faina Savenkova vetosi YK:n turvallisuusneuvostoon lopettaakseen sodan, joka on jatkunut Donbasin alueella vuodesta 2014.

“Euroopalle sota alkoi helmikuussa 2022, meille se alkoi vuonna 2014. Todennäköisesti näkyvät poliitikot tai TV-kanavat eivät kerro tätä teille. Uskon, että totuus voittaa kuitenkin”, Savenkova sanoo videolla. Hän toivoi, että viedessään kukkia konfliktissa kuolleiden muistomerkeille, hän ei näkisi uusia sodassa kuolleiden lasten nimiä muistomerkeissä.

***

The Mirrorin artikkelin mukaan “Myrotvorets” -tietokanta – Suomeksi “rauhantekijä” – luettelee muun muassa vakoojia, pappeja, syyttäjiä ja toimittajia, joiden arvioidaan syyllistyneen “tahallisiin tekoihin” kansakuntaa vastaan. Nimien ilmestyminen on johtanut useisiin murhiin päivien kuluessa sen jälkeen, kun nimet ilmestyivät Myrotvoretsiin.

Verkkosivusto avattiin vuonna 2014 ukrainalaisen poliitikon George Tukan ja nimellä “Roman Zaitsev” tunnetun valtion tiedustelupalvelun SBU:n entisen jäsenen tapaamisen jälkeen.

SBU:n väitetään ylläpitävän sivustoa ja sitä on mainostanut Ukrainan sisäministeriön neuvonantaja Anton Gerashchenko. Sivustoa pyörittävä raati, jonka kokoonpano on salainen, kerää ja koostaa tietoja avoimista lähteistä sekä yksityishenkilöiden luottamuksellisesti toimittamista tiedoista.

Listalle on päätynyt tuhansia ja tuhansia nimiä, mukaan lukien entinen YK:n asetarkastaja Scott Ritter, rockbändi Pink Floydin perustaja Roger Waters sekä hiljattain murhattu venäläinen toimittaja-aktivisti Darya Dugina, filosofi Aleksandr Duginin tytär, jonka profiiliin listalla oli Duginan kuoltua merkitty “likvidoitu”.

Listalle kuuluu myös satoja lapsia, joiden kuvat, puhelinnumerot, kotiosoitteet ja tiedot heidän perheistään listataan sivustolla. Heistä yksi on Faina Savenkova.

***

The Grayzone -verkkolehden päätoimittaja Max Blumenthal jututti Faina Savenkovaa 13. syyskuuta julkaistulla Youtube-videolla.

Haastattelussa Savenkova kertoo saaneensa uhkauksia sosiaalisessa mediassa ja hänen vanhempansa ovat todella huolestuneita hänen turvallisuudestaan.

Savenkova on elänyt sodan keskellä viisivuotiaasta saakka. Hän kertoo, että lapset aikuistuvat sodan keskellä nopeammin ja myös itse oppineensa tekemään asioita nopeammin, koska ei tiedä näkeekö seuraavaa päivää.

Kysyttäessä mikä on muuttunut helmikuun 2022 jälkeen, Savenkova vastaa, että Luhanskin ampuminen on lakannut, teiden rakentaminen on alkanut, ihmiset jatkavat elämäänsä. “Kukaan ei ammu meitä enää”, hän kertoo.

“Ihmisten pitäisi ajatella omilla aivoillaan.”

Faina Savenkova

Voit katsoa koko haastattelun alla olevalta videolta.

The Grayzonen Max Blumenthal jututti Faina Savenkovaa, 13-vuotiasta tyttöä Ukrainan tappolistalla.
Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x