Ukraine Weapons Tracker -tili twitterissä väittää, että suomalaisia Panssari-Sisu -miehistönkuljetusvaunuja, tuttavallisemmin “Paseja” olisi viety Ukrainaan.

Twitterissä leviävän kuvan tarkkaa sijaintia ei kerrota, mutta tili väittää kuvan olevan Ukrainasta ja siinä esiintyvän ajoneuvon olevan peräisin Suomesta.

MTV Uutisten mukaan puolustusministeriö ei voi vahvistaa asiaa, mutta puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) on kuitenkin aiemmin kertonut, että Suomi on toimittanut Ukrainalle raskasta aseistusta.

MTV:n tietojen mukaan sotilaskaluston asiantuntija Petri Mäkelä väittää lisäksi, että ukrainalaisia vaunukuskeja olisi koulutettu Suomessa.

Kommentti:

Suomessa on tahoja, jotka ovat hinkumalla hinkuneet sodan osapuoleksi vähintäänkin välillisesti. Tämä salainen haave näyttää myös salaisesti jossain määrin toteutuneen. Kauas on tultu Suomen viisaasta, realistisesta ja perinteisestä linjasta, jossa Suomen rooli oli toimia konfliktien osalta pikemminkin lääkärinä, kuin tuomarina.

Ministeriaitiosta elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) suusta hiljattain kuultu “Suomi on sodassa Venäjän kanssa Ukrainassa” alkaa kuulostaa hivenen ymmärrettävämmältä.

Lähde: MTV Uutiset

Kuvituskuva: JIP/Wikipedia commons, CC BY-SA 4.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.


Kumppani-ilmoituksetHaluatko lukea geoblokattuja uutisia, esimerkiksi Venäjän mediasta? Tarvitset vain VPN-palvelun.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x