TokenTubeen on ladattu video muistutukseksi siitä, mitä Ukrainasta puhuttiin eduskuntakeskustelussa vuonna 2014.

Poimimme videolta muutaman erinomaisen kommentin, joita ei tänä päivänä haluta muistaa sitten millään Ukrainasta puhuttaessa.

Pertti Salolainen (kok.):

“Ukrainan kriisihän lähti merkittävästi liikkeelle siitä, että presidentti Janukovyts ei halunnut allekirjoittaa assosiaatiosopimusta EU:n kanssa.”

Alexander Stubb (kok.):

“On sanomattakin selvää, että Itä-Ukrainassa on vahva venäjänkielinen vähemmistö, kun taas läntisellä puolella on enemmän ukrainalaisia. Ja yksi osasyy siihenkin, että tämä kriisi eskaloitui, oli se lainsäädäntö, joka rakennettiin venäjänkielisyyttä vastaan Ukrainassa.”

Timo Soini (ps.):

“[Ukrainan] oppositio on hajanainen ja siellä on erinäköisiä väkivaltapartioita pitkin ja poikin Ukrainaa, niin mikä teidän käsityksenne on siitä, että nyt kun oppositio on ilman vaaleja muodostanut hallituksen, niin sen hallinnon legitimiteetistä ja todellisesta tuesta kansan keskuudessa. Toiseksi kysyisin vielä Yhdysvaltojen roolia…”

Markus Mustajärvi (vas.):

“Puolustusministeri Haglund, pelkäsitte tavattomasti, että joudutte samaan kuvaan Venäjän presidentti Putinin ja puolustusministerin kanssa, mutta voi kyllä kysyä niinkin päin, että kuka haluaa samaan luokkakuvaan Ukrainan oligarkkien ja äärioikeiston kanssa? Aikoinaanhan Itävallan äärioikeistojohtaja Jörg Haider julistettiin pannaan ja kättelykieltoon Euroopan unionissa ja nyt kuitenkin unioni on hyväksynyt myös äärioikeiston yhteistyökumppanikseen.

Euroopan parlamentti antoi vuonna 2012 Ukrainan parlamenttivaaleista lausunnon, jossa se tuomitsi selvin sanoin Svoboda -puolueen toiminnan ja Svoboda on nyt keskeinen hallituspuolue.

Mikä muuttui Ukrainassa, mikä muuttui Euroopan unionissa ja mikä muuttui Suomessa, kun tällaisesta varoittavasta esimerkistä, jota piti pelätä, tuli hetkessä hyväksytty, jos ei jopa haluttu yhteistyökumppani? En mä nyt ymmärrä, onko ne Ukrainan uusfasistit jotenkin inhimillisempiä, kuin Itävallan uusnatsit?”

Lähde: TokenTube

Kuvituskuva: Ninara/Flickr, CC BY 2.0

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Free Finland
Free Finland
1 vuosi sitten

Tänä päivänä ylös on alas ja hyvä on paha?Contact Us

1
0
Kommentoi ja keskustele!x