Politiikan teorian mukaan niinsanottu “oikeisto” riistää työläisiä, pyrkimällä maksamaan heille epäreilun matalaa palkkaa. Niinsanottu “vasemmisto” on työläisen puolella, ja pyrkii takaamaan sen että työläiset saavat oikeudenmukaisen korvauksen työstään.

Tämä teoria on viime aikoina toiminut huonosti hoitajien kohdalla. Kun hoitajat menivät Israelissa lakkoon keskellä korona-epidemiaa vuonna 2020, maan hallitus (joka suomalaisella mittapuulla on “oikeistolainen”, jos ei suorastaan “äärioikeistolainen”) taipui hoitajien vaatimuksiin muutamassa tunnissa. Lakko ei kestänyt päivääkään, kun “oikeistolta” löytyi rahaa palkankorotuksiin ja hoitajien määrän lisäämiseen.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/israelissa-hoitajat-kehtasivat-menna-lakkoon-korona-epidemian-aikana/

Suomessa sen sijaan “vasemmistolainen” hallitus, joka koostuu muutamasta eri värisestä “työväen puolueesta”, ei aio korottaa hoitajien palkkoja, vaan aikomuksena on pakottaa heidät työhön lakimuutoksen kautta. Myös hoitajien määrän lisääminen on jäänyt vain kauniiden vaalilupausten tasolle.

https://yle.fi/uutiset/3-12620818

Maailma ei ole entisensä. Edes “oikeiston” ja “vasemmiston” klassiseen määritelmään ei voi enää luottaa. Kai tämä on sitä modernia poliittisten aatteiden moninaisuutta, joka ei jakaudu cis-binäärisesti kahteen poliittiseen puoleen, vaan jokainen voi olla ihan mitä haluaa. Eikä sitä tarvitse todistaa tai perustella kenellekään.

Tämän kirjoituksen Vastavuoro -palstalle on kirjoittanut

Ion Mittler

Vastavuoro-kirjoitukset edustavat ainoastaan kirjoittajiensa näkemyksiä.
Ion Mittler
Kirjoittanut Ion Mittler

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x