Jos Suomessa väestö ikääntyy, niin Japanissa se vasta ikääntyykin. Silti Japani aikoo pärjätä heikkenevästä huoltosuhteesta suurinpiirtein oman väestön voimin. Maahanmuuttajia ei haalita eurooppalaiseen tyyliin ja tahtiin, vaan ratkaisua etsitään sieltä, mistä futuristit ovat ennustaneet ratkaisun löytyvän joka tapauksessa ehkä jo lähitulevaisuudessa.

Robotit tekevät työn. Tällä hetkellä robotit rakentavat jo suurta patoa Japanissa. Seuraavaksi ne alkavat osallistua ehkä talojen rakentamiseen, joiltakin osin. Myös Suomen pitäisi satsata nyt robotisaation edistämiseen työelämässä, epämääräisen viher-siirtymän sijasta.

https://architizer.com/blog/inspiration/stories/robots-dam-japan/

Suurten johtajien keskustelukerho WEF on suositellut jo vuosia, että valtioiden kannattaa satsata robotisaatioon, koska työelämän tehostaminen robotisaation avulla tulee mullistamaan työn tuottavuuden jo lähitulevaisuudessa, ja se tulee määrittämään valtioiden kilpailukyvyn globaalissa kilpailussa.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/suomen-pitaisi-satsata-robotisaatioon-city-vihrean-hienostelun-sijasta/

Tämä on yksi harvoja hyviä ideoita, mitä WEF-kerhon suunnalta on kuultu. Suomen ja koko läntisen maailman teollinen tavaroiden tuotanto on tällä hetkellä Kiinassa, eikä se tule sieltä takaisin palkkakilpailun keinoilla. Robotisaation mahdollistaman työelämän tehostumisen avulla voisi tullakin.

Jos WEF ei ole tuttu käsite, aiheesta voi lukea esimerkiksi täältä:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/mita-pitaisi-ajatella-suomenkin-poliittisen-eliitin-ygl-salaseuran-suuresta-nollauksesta/

Tämän kirjoituksen Vastavuoro -palstalle on kirjoittanut

Ion Mittler

Vastavuoro-kirjoitukset edustavat ainoastaan kirjoittajiensa näkemyksiä.
Ion Mittler
Kirjoittanut Ion Mittler

Vapauden Liitto, ehdolla ek-vaaleissa 2023, Uudenmaan vaalipiiri, ehdokasnumero 461. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x