Lähes 100 000 mielenosoittajaa eri puolilta poliittista kenttää osoittivat mieltään Tšekin hallitusta, EU:ta ja Natoa vastaan lauantaina maan pääkaupungissa Prahassa.

Mielenosoittajat vaativat maan hallitusta saattamaan energian hinnat kuriin ja ilmaisi vastustavansa Euroopan unionia ja Natoa. He myös tuomitsivat Tšekin liittymisen Venäjän vastaisiin pakotteisiin, jotka kaasun ja sähkön hintaa nostavat.

“Mielenosoituksemme tavoitteena on vaatia muutosta pääasiassa energian, erityisesti sähkön ja kaasun hintakysymyksen ratkaisemisessa, mikä tuhoaa taloutemme tänä syksynä”, tapahtuman toinen järjestäjä Jiri Havel kertoi Euronewsin artikkelin mukaan paikalliselle medialle.

Mielenosoittajat vaativat pääministeri Petr Fialan eroa, kritisoivat hänen koalitiohallitustaan useissa kysymyksissä ja moittivat sen länsimielistä politiikkaa.

Lähde: Euronews

Kuvituskuva: Aktron / Wikipedia Commons, CC BY-SA 4.0

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus


Kumppani-ilmoituksetHaluatko lukea geoblokattuja uutisia, esimerkiksi Venäjän mediasta? Tarvitset vain VPN-palvelun.

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

[…] Ranskassa tuhannet osoittivat mieltään EU:ta, Natoa ja Venäjän vastaisia pakotteita vastaan Lähes 100 000 osoitti mieltään Tšekin hallitusta, EU:ta ja Natoa vastaan Prahassa […]Contact Us

1
0
Kommentoi ja keskustele!x