VÄYRYSEN PELKO

 

Eräisiin toimittajiin on iskenyt Väyrysen pelko. Ainakin Lapin Kansan kolumnissa ja Iltasanomien pääkirjoituksessa on pohdiskeltu, että Paavo Väyrysen ehdokkuus Lapissa veisi keskustalta paikan tai pari ensi kevään vaaleissa. Kirjoituksillaan toimittajat pelaavat tosin suoraan Väyrysen pussiin. Julkisuus ja nimen esiin tuominen on aina eduksi näissä kekkereissä. Kirjoituksissa mainitaan, ettei yleinen mielipide suosi natovastaisen Väyrysen ehdokkuutta. Kuitenkin myönnetään Väyrysellä suosiota olevan ja ääniä ropisevan. Pelkokerrointa tuntuu siis olevan ja kirjoitukset lienee suunnattu keskustalaisille, jotka päättävät ehdokkaistaan. Jostain syystä lehtien toimittajat eivät juuri Natosta kriittisesti kynäile.

Sekin on mahdollista, että laaja-alaisesti Ukrainan sodan syitä pohdiskelevan ja sotapsykoosiin vaipumattoman Väyrysen mukana olo pitäisi keskustan sieraimet niin sanotusti pinnan yläpuolella. Ilman Väyrystä saattaisi kuulua pulputusta ja vajota upoksiin. Jo vuosia sitten Väyrynen varoitteli Sauli Niinistön vievän maamme Natoon. Näinhän siinä kävi ja nykyisestä eduskunnasta ilmaantui presidentillemme avustajia lukuisa määrä tähän tehtävään. Väyrysen teksteihin ja pohdintoihin kannattaa tutustua avoimin mielin. Myös toimittajien.

Jossain määrin siis näyttää persujen pelko vaihtuneen Väyrysen pelkoon. Aikalailla sotaisan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Jussi Halla-ahon luotsaamien perussuomalaisten EU- kriittisyys sekä euroskeptisyys ovat paljastuneet bluffeiksi. Vuosia ylläpidetty illuusio on ikään kuin särkynyt ainakin tällä havaa. Muodollisesti keulakuvana ja marionettina toimii Halla-ahon opissa ollut Riikka Purra. Tämä porukka on fixittinsä haudannut.

 

Ari Saukko, Tervola

 

 

 

Tämän kirjoituksen Vastavuoro -palstalle on kirjoittanut

Ari Saukko

Vastavuoro-kirjoitukset edustavat ainoastaan kirjoittajiensa näkemyksiä.
Ari Saukko
Kirjoittanut Ari Saukko

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x