Demokratia ei oikeasti Suomessa toimi ja sitä pitää muuttaa hyvinkin radikaalisti.

Minusta jos nykyisin äänestää niin tukee nykyistä järjestelmää joka aihuttaa tuhoa ja kaaosta sekä hyvin voimakasta eriarvoisuuden lisäämistä.

Ongelma ei todellakaan muutu niin, että äänestään uusia naamoja pyörittämään samaa järjestelmää kun vika on järjestelmässä.

Nykyisessä järjestelmässä on todella paljon pahoja virheitä, mutta pahin on se, että eniten ääniä saaneista ehdokkaista ei välttämättä tule kansanedustajia.

Siis vähemmän ääniä saanut ehdokas voi päästä eduskuntaan enemmän ääniä saaneen ehdokkaan kustannuksella. Minusta tässä ei ole mitään demokraattista tai kannatettavaa!

Että puolue tulee ensin eikä ehdokas.

Myös puoluekuri on nykyään niin kova, että hyväkin yksilö voi murtua ryhmän paineen alla ja jos ei murru eikä näkemyksistä pidetä, niin se savustetaan ulos.

Ihan yleisluontoisesti niin ehkäpä haluaisinkin äänestää yksilöä enkä puoluetta, koska puolueilla on ilkeänä tapana olla kytköksiä erinäköisiin toimijiohin kuten pankkeihin, yrityksiin tai ammattiyhdistyksiin.

Näin he eivät silloin ajakaan koko kansan etua vaan jonkun intressipiirin ja tietenkin hyötyvät tästä epäterveestä symbioosista itsekin. Vaikka poliitikko ei olisikaan ostettu tämän järjestelmän toimesta, niin ei hän pysty omilla toimillaan tähän toimintatapaan vaikuttamaan vaikka haluaisi ja vaikka näkisikin sen mädännäisyyden.

Miksi siis antaa jollekin ehdokkaalle hulppea työpaikka kun hän ei oikeasti voi enää vaikuttaa yhtään mihinkään konkreettisesti, että asiat lähtisivät menemään paremmin?

On myös kaksinaismoralistista haukkua niitä jotka julkisesti sanovat jättävänsä äänestämättä tai heitä sanotaan nukkuviksi.

Itse olen hyvin valveilla ja ymmärrän täysin mitä maailmassa tapahtuu sekä ymmärrän olla ruokkimatta sellaista järjestelmää joka on epäreilu ja joka koko ajan ruokkii voimakasta tuloerojen kuilua sekä ylipäätään eriarvoistumista.

Kansanedustajan pitää aja kansalaisten ja etenkin heikomassa asemassa olevien kansalaisten etua eikä pienen rikkaan eliitin joka antaa meille vain murusia.

Maailman ja Suomen ongelmat ovat isoja. Minusta niille kuitenkin voidaan vielä tehdä jotain kunhan keskitytään rakenteellisiin uudistuksiin joihin kuuluisi se, että politiikassa yksilöille pitää tulla enemmän valtaa ja puolueilta sitä pitää ottaa enemmän pois.

Puolueet ja erityisesti suuret puolueet näet korruptoivat kansanedustajansa. Lisäksi ryhmäkurin kautta hyväkin yksilö voidaan murskata tahdottomaksi idiootiksi joka painaa nappia silloin kun käsketään sekunttiakaan miettimättä miksi hänen on nappia painettava tai keihin se voi vaikuttaa.

En aio äänestää niin kauan kuin nykyinen äänestysjärjestelmä on voimassa joka ruokkii puolueita eikä yksilöitä. Lisäksi vaikka en äänestä, niin siitä huolimatta aion haukkua ja arvostella poliitikkoja, jos he ovat tehneet päätöksiä jotka ovat Suomen ja suomalaisten etujen vastaisia.

Miksi mukamas en voisi näin tehdä?

Enemmänhän minulla on oikeus haukkua poliitikkoja jotka vaikuttavat negatiivisesti elämääni vaikka en äänestä kuin niillä jotka äänestävät ja silti purnaavat.

Ne jotka äänestävät ja purnaavat mahdollistavat edelleen tämän kieron järjestelmän olemassaolemisen kun minä taas oikeasti vastustan kieroa ja mätää järjestelmää suoraselkäisesti asettumalla sitä julkisesti vastaan ja pelkäämättä mitään seuraamuksia.

On paljon suoraselkäisempää asettua vääryyttä vastaan vaikka olemalla tukematta sitä kuin ruokkimalla järjestelmää ja tekemällä niin kuin päättäjät vaativat vetoamalla velvollisuuden tunteeseen ja vastuullisuuteen.

Äänestäminen on oikeus, eikä velvollisuus ja jos koen, että äänestysjärjestelmä on viallinen eikä ketään edes näytä kiinnostavan tehdä mitään korjausliikkeitä, että oikeasti demokratia nyt joten kuten Suomessa toimisi, niin silloin jätän tuon oikeuden käyttämättä.

Äänestämättä jättäminen ei ole nukkumista vaan vahva poliittinen kannanotto.

Minun asenteitteni ei tule muuttua vaan äänestysjärjestelmää on muutettava, niin että oikeasti eniten ääniä saanut ehdokas pääsee eduskuntaan.

Tämän kirjoituksen Vastavuoro -palstalle on kirjoittanut

jarno jäppinen

Vastavuoro-kirjoitukset edustavat ainoastaan kirjoittajiensa näkemyksiä.
jarno jäppinen
Kirjoittanut jarno jäppinen

Kirjailija Kyminlinnan puolustaja Erittäin tunnettu koulukiusattu.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x