Suomen vapaamuurarit esittelivät tänään toimintaansa Ilta-Sanomille. Tämän vuotinen vapaamuurarien PR-kampanja on matalammalla profiililla kuin jotkut takavuosien tempaukset, joissa on vuodettu medialle jopa jäsenluetteloita. Normaalisti vapaamuurarien jäsenluettelo on salainen.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c6c465db-d901-4d6b-8437-50b5687ad44b

Vapaamuurareilla on kaksi kiellettyä puheenaihetta: politiikka ja uskonto. Ja yksi kielletty sukupuoli toimintaan osallistumisessa: nainen. Talouselämän hyväveli-kerhojen muodostumista tällaiset säännöt eivät estäisi, vaikka niitä noudatettaisiin tunnollisesti (kuinka moni noudattaa omassa elämässään tunnollisesti jonkun kolmannen osapuolen laatimia sääntöjä?), koska liike-elämä ei ole kiellettyjen puheenaiheiden listalla.

Englantilaiset vapaamuurarit vakuuttavat sikäläiselle “Yleisradiolle”, BBC:lle, että vapaamuurarit eivät juonittele keskenään hyötyä toisilleen talouselämässä. Liikkeen aatemaailmaan kuuluu, että toiminnan kautta ei tavoitella minkäänlaista hyötyä itselle.

https://www.bbc.com/news/uk-43005770

Jonkun sortin tutkija John Dukovskiy on kuitenkin eri mieltä tästä asiasta. Hänen tutkielmansa johtopäätös on, että vapaamuurariuteen sisältyy huomattavasti potentiaalia verkostoitumiseen liike-elämän edustajien kesken. Käyttävätkö he joskus tällaisen tilaisuuden hyväkseen, vai ohjaako omatunto aina kohti pyyteettömiä ja epäitsekkäitä hyveitä? Kas siinä kysymys. Ainakin kristinuskossa kokemukset ihmisten pyyteettömyydestä ja epäitsekkyydestä ovat usein melko vaatimattomia. Humanum est. Se on inhimillistä.

https://research-methodology.net/freemasons-and-entrepreneurial-networking/

 

Tämän kirjoituksen Vastavuoro -palstalle on kirjoittanut

Ion Mittler

Vastavuoro-kirjoitukset edustavat ainoastaan kirjoittajiensa näkemyksiä.
Ion Mittler
Kirjoittanut Ion Mittler

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Raimo N
Raimo N
1 vuosi sitten

Rapparit ovat todellakin kaikkien hyvä-veli verkostojen äiti. Ja osittain matalalla tasolla itsekin hyödyllisiä idiootteja. Harhautusta on rapparien media kampanjat….. Truth is hide plain sight.Contact Us

1
0
Kommentoi ja keskustele!x