Pääministeri Sanna Marinin (sd.) uusimmat bilevideot ovat levinneet laajalti uutisissa ja sosiaalisessa mediassa viimeisen vuorokauden aikana. Videolla pääministerin nähdään tanssivan, laulavan ja juhlivan raskaasti.

Tarkkasilmäisimmät ja -korvaisimmat ovat bonganneet videoilta ilmauksen “jauhojengistä” ja muita potentiaalisia viittauksia huumeiden käyttöön sekä jonkunlaisen viivan näköisen muodostelman jotakin valkoista ainetta tiskipöydältä.

Videoiden perusteella puoli Suomea tai ainakin sosiaalista mediaa epäilee nyt pääministerin käyttävän tai käyttäneen aineita.

Tähän on tietenkin mahdotonta ottaa kantaa, mutta lienee sanomattakin selvää, että huumekoukussa oleva pääministeri olisi valtava riski kansalliselle turvallisuudelle.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin kokaiiniin käytöstä ovat levinneet sitkeät huhut tämän vaalikampanjasta lähtien. Näitä syytöksiä ovat esittäneet sekä tämän vastaehdokkaana ollut Ukrainan entinen presidentti Petro Poroshenko että erilaiset venäjämieliset sosiaalisen median kanavat.

Zelenskyin taustoista olemme kertoneet artikkelissamme Presidentti Zelenskyi – Sankari vai sätkynukke? Kerroimme muun muassa siitä, että CA Knowledge -sivusto arvioi Zelenskyin nettovarallisuudeksi 596 miljoonaa dollaria, mikä on parikymmentä miljoonaa enemmän, kuin vaikkapa näyttelijäkollega Tom Cruisen arvioitu nettovarallisuus. Melkoinen saavutus ukrainalaiselle koomikko-poliitikolle.

Oli totuus Zelenskyin väitetystä huumeiden käytöstä tai käyttämättömyydestä mikä tahansa, niin Chicagon yliopiston valtiotieteen professori John J. Mearsheimerin mukaan tärkein näkökulma Ukrainan sodan taustalla on Naton laajeneminen.

Hänen mukaansa Ukraina vedettiin sotaan sitä kautta, että maasta ryhdyttiin de facto tekemään Naton jäsentä syksyllä 2021. Olemme kertoneet näistä Ukrainan sodan taustoista seikkaperäisemmin artikkelissamme Mikä on johtanut Ukrainan sotaan?

Biletys ja päihdyttävien substanssien käyttö ei ole todellinen tarve

Vakavasti politiikkaan suhtautuvan henkilöllä ei pitäisi olla minkäänlaista tarvetta bilettää. Ihmisellä ylipäätään ei ole mitään todellista tarvetta käyttää päihdyttäviä substansseja ja bilettää.

Jos politiikan huipulla toimiva henkilö ei kykene vastustamaan arvottomimpiakaan houkutuksia, on päättäjänä vaikutuksille liian altis.

Päissään toikkaroiva päättäjä jättää jälkeensä mahdollisuuksia kiristää itseään erinäisillä videoilla ja paljastuksilla. Alkoholia kalliimpiin aineisiin koukuttuneena ihminen voidaan puolestaan kietoa myös taloudellisiin riippuvuuksiin.

Jauhojengi-kohu asettaa pääministerin arvostelukyvyn ja kannanmuodostuksen vakavasti kyseenalaiseksi

Ukrainan sodan seurauksena Suomi vedettiin Natoon pikatietä. Pääministeri Marinin Nato-kannan nopealla muutoksella oli tärkeä merkitys.

Marinin biletys on jatkunut jo pitkään. Samaan aikaan suomalaisessa politiikassa on tehty suuria linjamuutoksia.

Jauhojengi-kohu asettaa Marinin arvostelukyvyn ja kannanmuodostuksen vakavasti kyseenalaiseksi. Erityisesti Marinin Nato-kannanmuodostuksella on ollut käänteentekevä vaikutus.

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
JKP
JKP
1 vuosi sitten

Syvempään verkkodiagnoosiin menemättä tai pyrkimättä, niin arvostettu pääministeri on huolestuttavan laiha. Joten kannattaisi huumeseulan lisäksi tehdä myös laajempia laboratoriokokeita, eikä psykologin juttusilla käyminenkään pahitteeksi olisi.

trackback

[…] Lue koko pääkirjoitus tästä. […]Contact Us

2
0
Kommentoi ja keskustele!x