Yhdysvallat uhkailee nyt Afrikan maita, etteivät nämä rikkoisi sen asettamia Venäjän vastaisia pakotteita, kertoo uutistoimisto AP.

Afrikan maat voivat vapaasti ostaa viljaa Venäjältä, mutta seurauksia voi koitua, jos ne käyvät kauppaa Yhdysvaltojen pakotteiden alaisilla hyödykkeillä, kuten venäläisellä öljyllä, sanoo Yhdysvaltain YK-suurlähettiläs Linda Thomas-Greenfield.

“Varoitamme maita olemaan rikkomatta näitä pakotteita, koska silloin… heitä vastaan saatetaan ryhtyä toimiin”, hän sanoi.

Thomas-Greenfield puhui Ugandassa presidentti Yoweri Musevenin tapaamisen jälkeen. Hän sanoi Yhdysvaltojen pyrkivän vahvistamaan nykyisiä kumppanuuksiaan Afrikan maissa, kuten Ugandassa.

Museveni sanoi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin vierailun aikana, että Venäjä on ollut Ugandan ystävä yli 100 vuoden ajan, mikä viittaa siihen, että hän tunsi olevansa painostettu tukemaan Yhdysvaltain kantaa Ukrainan sodassa.

Kommentti:

Huomatkaamme, että Yoweri Museveni on diktaattori, joka on ollut vallassa Ugandassa jo 36 vuotta. Arvoista, kuten demokratiasta ei paljon puhuta tai sitä vaadita, kun mailla on Thomas-Greenfieldin sanoin “yhteisiä etuja”.

Demokratiasaarnat saattavat kuitenkin hyvinkin pian alkaa ja hallitsijan demonisointi saada kierroksia, mikäli Museweni rohkenee tehdä Venäjän kanssa kauppoja.

Lähde: AP

Kuva: Yhdysvaltain Namibian suurlähetystö, CC BY-ND 2.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x