Vasemmistoliiton kansanedustaja Johannes Yrttiahon mukaan Suomen Nato-huippukokouksessa Turkin kanssa tekemä sopimus pitäisi tuoda eduskunnan käsittelyyn.

Yrttiaho kertoi kannastaan puheessaan Suomen rauhanpuolustajien Hiroshima-muistotilaisuudessa lauantaina. Hänen mukaansa se, että Suomi ja Ruotsi hyväksyivät Turkin vaatimukset, tarkoittaa sitä, että Suomi sulkee silmät Turkin sotapolitiikalta ja ihmisoikeusloukkauksista:

“Suomen hallituksen ohjelmaan kirjattu ulkopolitiikan ihmisoikeusperustaisuus saa mennä.”

”Turkin kanssa tehtiin sopimus, jonka valmistelua johti Naton pääsihteeri, ja joka johtaa Suomessa politiikan ja jopa lainsäädännön muutoksiin, mutta sitä ei silti tuotu eduskunnan käsittelyyn. Pitäisi tuoda.”

Vastaan Sanomat kertoi hiljattain, miten Turkki tappoi Irakin puolelle suunnatuilla pommituksillaan viattomia siviilejä. Turkin iskuissa sai surmansa 9 turistia.

Yrttiaho toi puheessaan selvästi ilmi sen, miten Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan käännös oli äkkinäinen ja täydellinen. Ennen Suomen lähtökohta oli pysyä suurvaltojen ristiriitojen ulkopuolella ja huolehtia, ettei Suomen aluetta käytetä vihamielisiin tarkoituksiin muita vastaan. Naton strategia sotii täydellisesti aiempia Suomen linjauksia vastaan:

“Naton kesäkuisessa Madridin kokouksessa muutettiin sotilasliiton strategia aiempaa selvemmin Venäjää ja Kiinaa vastaan suunnatuksi. Muutokseen liittyy kiinteästi sotilasliiton laajentuminen Venäjän rajoille. Ruotsin ja Suomen mahdollisten jäsenyyksien myötä maailmaa jaetaan taas – Yhdysvaltain johdolla – kahteen leiriin.”

Lähde: Facebook

Kuva: Antti Yrjönen, CC-BY 4.0

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Jani Lehtinen
Jani Lehtinen
1 vuosi sitten

Suomi rikkoo kunnissa jatkuvasti autististen lasten kansainvälisiä sopimuksia ja tämä ei kiinnosta ketään. Tämä toiminta on saanut jatkua jo vuosia.Contact Us

1
0
Kommentoi ja keskustele!x