Paavo Väyrynen kertoi tänään blogissaan jättäneensä haikein mielin taakseen Uuden Suomen Puheenvuoro -blogipalvelun sen siirryttyä Suomen Nato-hakemuksen jättämisen aikoihin täyteen sotasensuurimoodiin.

Olen itse tehnyt saman jo toukokuussa, kun kirjoituksiani ryhdyttiin kovalla kädellä sensuroimaan. Sain ensin varoituksen ja viikon kirjoituskiellon kirjoituksestani Suomen Nato-mielisillä on ukrainalaisten verta käsissään.

Myöhemmin sain samanlaisen viikon mittaisen tuomion vielä toisesta blogikirjoituksesta ja palattuani viikon banaanin lusittuani palveluun uudelleen, huomasin, että kirjoitusoikeuteni on poistettu, eikä niitä sittemmin ole hakemuksesta huolimatta palautettu.

Väyrynen kertoi aloittaneensa blogikirjoitukset vuoden 2012 presidentinvaalien kynnyksellä. Omakin ensimmäinen kirjoitukseni Puheenvuoroon ajoittuu samoille haminoille.

Uusi Suomi ei näytä arvostavan tänä päivänä enää kirjoittajiaan. Kymmenen vuotta kirjoituksia on tarkoittanut arviolta useamman sataatuhatta lukukertaa kirjoituksilleni Puheenvuorossa.

Kirjoittajat tuovat blogipalveluun lukijoita ja lukijat puolestaan tuloja mainosnäytöistä, klikkauksista et cetera. Siksi odottaisi, että poistojen syyt kerrottaisiin ja edes kysyttäessä saisi lyhyet perustelut. Että arvostettaisiin. Kattia kanssa. Minulle Uusi Suomi ei ole koskaan vastannut mihinkään tiedusteluun.

Jokaisella pilvellä on kuitenkin kultareunus. Koska blogi lähti alta, sen tuloksena on syntynyt kokonainen verkkolehti, jota on nyt täydennetty tällä viikkoja kehittämälläni uudella blogipalvelulla, Vastavuorolla.

Kaikki Vastaan Sanomien pyörittämisestä koituneet kulut on kustannettu omasta pussista ja vapaa-aikaa oman toimen ohella tälle rakkaalle lapselle uhraten. Rakkaudesta lajiin, voisi joku sanoa.

Blogipalvelu Vastavuoro sai alkunsa tästä sivujen tekemisen harrastuksesta, kokeilusta ja kikkailusta, mutta myös tarpeesta tarjota vapaampi alusta kirjoittajille. Luonnollisesti bloggaan tästä eteenpäin myös itse kehittämässäni palvelussa.

Rouheaa amatöörimäisyyttäkin tähän palveluun varmasti vielä liittyy. Yksi hauska yksityiskohta on se, että kieliasu on vielä paikoin finglish -osastoa – suomea ja englantia sekaisin – sillä erinäisten sivuelementtien kääntäminen lähdekoodia editoimalla on yllättävän aikaavievää puuhaa.

Tule sinäkin mukaan. Yhdessä teemme tästä yhteisöstä paremman!

Tämän kirjoituksen Vastavuoro -palstalle on kirjoittanut

Kimmo Kautio

Vastavuoro-kirjoitukset edustavat ainoastaan kirjoittajiensa näkemyksiä.
Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Sunde
Sunde
9 kuukautta sitten

No mahtavaa. Tämähän on loistava idea ja kunhan ihmiset löytää tämän niin suosio on taattu. Uusi Suomi tunnetusti jo vuosia valinnut puolensa joten sielläpä kirjoitelkoot omassa kuplassaan. Eihän sitä jaksa edes lukea. Kun tietää mikä on meininki.Contact Us

1
0
Kommentoi ja keskustele!x