Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti kesäkuussa, että BRICS-maat, mukaan lukien Venäjä, Kiina, Intia, Brasilia ja Etelä-Afrikka, työskentelevät uuden maailmanlaajuisen varantovaluutan perustamiseksi.

Se, että muut BRICS-maat, kuten Intia ja Etelä-Afrikka, ovat liittyneet Venäjän ja Kiinan kanssa rakentamaan uutta globaalia valuuttaa torjumaan dollarin hegemoniaa, on yllättävää. Koordinoitu, maailmanlaajuinen pyrkimys Yhdysvaltain dollarin syrjäyttämiseksi on merkittävä uutinen.

Merkit ovat olleet nähtävillä koko ajan. Venäjä oli aikoinaan yksi suurimmista Yhdysvaltain valtion joukkovelkakirjalainojen haltijoista. Nyt se on myynyt Yhdysvaltain velkakirjoja viimeisen viiden vuoden ajan. Venäjällä oli niitä vuoden 2018 alussa lähes 100 miljardin dollarin arvosta. Luku on laskenut tasaisesti noin 10 miljardiin dollariin vuoden 2020 alkuun mennessä. Huhtikuuhun 2022 mennessä se oli pudonnut vain 2 miljardiin dollariin. Tänä aikana Venäjä on sen sijaan kasvattanut kultavarantojaan.

Heti sen jälkeen, kun Venäjän vastaiset pakotteet otettiin käyttöön aiemmin tänä vuonna, yksi Moskovan ensimmäisistä reaktioista oli pakottaa Venäjän kaasun viennistä riippuvaiset Euroopan maat maksamaan ruplissa tai kullassa. Sen jälkeen rupla on vahvistunut vahvistumistaan.

Tämä BRICS-maiden uusi hyödykepohjainen varantovaluutta perustuu muun muassa kultaan, hopeaan ja uraaniin. Tämä on valtava haaste Yhdysvaltain dollarin hallitsevalle asemalle, joka ei perustu kultaan tai mihinkään muuhunkaan, vaan se on niin sanottu Fiat-valuutta.

Fiat-raha tarkoittaa vaihdannan välinettä, jolla ei ole itseisarvoa ja jonka arvo perustuu hallinnon luomiin säännöksiin tai lakeihin siitä, että se on laillinen maksuväline.

The Redactedin Clayton Morris kertoo lisää.

Pääasiallinen lähde: The Epoch Times

Kuvituskuva: Pexels free photos

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

[…] presidentti Vladimir Putin ilmoitti kesäkuussa, että BRICS-maat, mukaan lukien Venäjä, Kiina, Intia, Brasilia ja Etelä-Afrikka, […]Contact Us

1
0
Kommentoi ja keskustele!x