Valtiotieteen tohtorin ja pitkäaikaisen ulkoministerin Paavo Väyrysen uusin 29.7.2022 julkaistu blogikirjoitus “Yllyttivätkö Yhdysvallat ja Ukraina Venäjää hyökkäämään?” on sensuroitu Uuden Suomen Puheenvuoro-blogipalvelusta. Aiemmin heinäkuussa Väyrysen kirjoitus Pitäisikö Ukrainan pelätä kokevansa Armenian kohtalon? joutui samanlaisen sensuurin kohteeksi.

Paavo Väyrysen vieraskynä: Yllyttivätkö Yhdysvallat ja Ukraina Venäjää hyökkäämään?

Voit lukea Väyrysen sensuroidun kirjoituksen Vastaan Sanomista. Julkaisimme kirjoituksen uudelleen vieraskynä-kirjoituksena kirjoittajan luvalla.

Vastaavanlainen sensuuri ei ole Uuden Suomen toiminnassa uutta. Vastaan Sanomat kertoi viimeksi toukokuussa palvelun sensuroineen saman päivän aikana peräti kaksi Nato-kriittista bloggaajaa.

Puheenvuoron toimintatapa ei ole osoittautunut erityisen ystävälliseksi sisällöntuottajia, eli bloggaajia kohtaan, vaikka kirjoittajat luonnollisesti tuovat lukijoita palveluun. Palvelusta poistetaan tekstejä käytännössä mielivaltaisesti. Kirjoittajat saavat ylläpidolta kasvottoman viestin, jossa kerrotaan kirjoituksen rikkoneen sääntöjä yksilöimättä, mitä kirjoituksen kohtaa ylläpito pitää ongelmallisena.

Nato-kriittisiä bloggaajia on viime aikoina Puheenvuorossa kohdannut rankka sensuuri siitä huolimatta, että blogipalvelun suojelusta ovat pitkään nauttineet kommentoijat, joiden henkilöönkäyvälle ja loukkauksia viljelevälle kommentoinnille palvelu ei ole katsonut aiheelliseksi tehdä juurikaan mitään.

Uuden Suomen päätoimittaja Jenni Tamminen ei tätä kirjoittaessa ole vastannut Vastaan Sanomien kommenttipyyntöön, joten on mahdotonta yksilöidä syitä, miksi Uusi Suomi on ratkaisuihinsa päätynyt.

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x