Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin on määrä matkustaa syksyllä Saudi-Arabiaan sopimaan öljyn tuonnin lisäämisestä maasta, kertoo uutistoimisto Reuters. Venäjä-pakotteiden seurauksena Yhdysvallat tarvitsee lisää öljyä muilta toimittajilta.

Samaan aikaan Saudi-Arabia on yli tuplannut venäläisen öljyn tuonnin toisella vuosineljänneksellä. Näillä toimilla se vapauttaa lisää omaa tuotantoaan vientiin.

Kommentti:

Eikö “läntisen arvoyhteisön” tulisi pidättäytyä tällaisista lehmänkaupoista? Ketä tällaisella toiminnalla on tarkoitus huijata?

Tätä nyt kuitenkin on pakoteteatteri ja tätä on hyvesignalointi ja kaksinaismoralismi parhaimmillaan. Venäjälle Ukrainan sodan protestina asetetut pakotteet voisi periaatteessa vielä ymmärtää, mutta samaan aikaan länsi voi nähtävästi tehdä diilejä, jossa joku ei-niin-hyveellinen valtio tekee likaisen työn puolestamme. Venäläinen öljy käytännössä valkopestään Saudi-Arabiassa lännen siunauksella.

Mikäli öljyn ostaminen todella olisi kiinni siitä, kuinka hyveellinen ja ihmisoikeuksia kunnioittava oikeusvaltio kaupittelijana toimii, Saudi-Arabiankaan kanssa tuskin tehtäisiin minkäänlaista yhteistyötä.

Sen lisäksi, että Saudi-Arabia on aktiivinen osapuoli Jemenin sodassa, se kiduttaa ja pidättää ihmisiä mielivaltaisesti, kohtelee siirtotyöläisiä kaltoin sekä sortaa naisia ja vähemmistöjä. Teloitukset ovat maassa arkipäivää.

YK on kritisoinut Saudi-Arabiaa esimerkiksi sauditoimittaja Jamal Khashoggin paloittelumurhasta, josta se pitää ylimmällä tasolla vastuullisena Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salmania.

Unohtaa ei sopisi myöskään Saudien roolia syyskuun 11. päivän terrori-iskuissa vuonna 2001.

Kuvituskuva: Pexels free photos

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x