Entinen Suomen kuvalehden, Uuden Suomen ja Iltalehden päätoimittaja Mauno Saari roimii kotimaisen journalismin ja median tilaa Facebook-kirjoituksessaan 13. heinäkuuta.

Saari kirjoittaa:

“Suomen median tila on suuri vaara muutenkin heikossa kunnossa olevalle demokratialle. Valtamedian välittämä tieto on muuttunut pelkistetyksi propagandaksi, iltapäivälehtien osalta ennen näkemättömän härskiksi. Paluuta lehtien tai radio/tv-uutisten itsenäiseen ja riippumattomaan toimintaan ei näy horisontissa.”

Saaren mukaan omistajatahot määrittävät lehtien linjan. Hän kokee näiden tahojen linjan olevan äärimmäisen kova, Venäjä-vihamielinen, Nato-USA-myönteinen, talousliberaalinen ja globalistinen.

“Yleisradion omistaa eduskunta eli kansa. Jostain syystä kokoomus on onnistunut läänittämään Ylen. Linja on sama kuin valtalehdillä. Eikä MTV tee poikkeusta.

“Vanhalle” journalismille on heitetty hyvästit. Missään ei näy eikä kuulu hälytystä. Kukaan poliitikoista ei tunnu olevan huolissaan siitä, että itsenäisen ja laadukkaan journalismin katoaminen uhkaa koko demokraattista järjestelmää.”

Kuvituskuva: Pexels free photos

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x