Suomea ei johda kukaan. Sen enempää maamme hallitus, eduskunta kuin mediakaan eivät aja suomalaisten asiaa ja kanna vastuutaan kansansa edessä.

Putinin hinnat” -sanaparia hokemalla pestään joukolla käsiä, kun koko maa on hyveposeerauksella ajettu täysillä päin seinää.

Syypää hintojen nousuun, energiakriisiin ja kaikkeen muuhunkin on pohjimmiltaan valtionjohtomme EU- ja transatlanttisia suhteita vaalivassa syväkyykyssä, jossa kansalliselle edulle ei ole minkäänlaista tilaa.

Eurooppaministerimme Tytti Tuppuraisen lausahdukseen oma kansa ensin -ajattelun vahingollisuudesta kaikki tiivistyy, mutta ihan yhtälailla oppositio ja perussuomalaiset ovat osa ongelmaa.

Perussuomalaiset ja kokoomus nimittäin kieltäytyvät puolestaan Nato-kiimassaan näkemästä, että isänmaan etu juuri nyt olisi nimenomaan puolueeton tasapainoilu idän ja lännen välillä, kun geopolitiikan mannerlaatat liikkuvat.

Maan sementointi Venäjän ja Kiinan vastapooliin on niin jäätävää typeryyttä, että mitään hölmömpää on tällä hetkellä vaikea keksiä.

Finnairin tilanne on kuvaava: Lennot Venäjän yli itään oli osa voittavaa strategiaa. Oma yhtiö ammuttiin alas ilmasta tukemalla EU:n asettamaa lentokieltoa, jonka aiheuttamasta takapotkusta lennoille Venäjän ilmatilassa tiedettiin etukäteen.

Fortum/Uniper on toinen kuvaava esimerkki. Yritettiin kikkailla energiapolitiikalla Venäjän kiusaksi, kieltäydyttiin itse maksamasta kaasulaskuja ja sitten vaan odoteltiin, että paska osuu tuulettimeen!

Sähkö ja bensa ovat perustarpeita, joilla arki pyörii. Sitten on tietysti ruoka.

Kaikki on kohta kortilla, kun piti päästä osallistumaan moralisointiin ja tuomitsemiseen voimainsa tunnossa.

SAATANA SENTÄÄN MITÄ TUNAREITA!

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.


Kumppani-ilmoituksetHaluatko lukea geoblokattuja uutisia, esimerkiksi Venäjän mediasta? Tarvitset vain VPN-palvelun.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x