Etelä-Pohjanmaan ääniharava Piia Kattelus-Kilpeläinen on erotettu perussuomalaisista puoluehallituksen 4.7.2022 tekemällä päätöksellä. Kattelus-Kilpeläinen sai aluevaaleissa 1341 ääntä, ollen viidenneksi eniten ääniä saanut perussuomalaisten ehdokas koko maassa.

Erottamista perustellaan puolueen vastaisella toiminnalla. Puoluehallituksen mukaan Kattelus-Kilpeläinen olisi aloittanut julkisuuskampanjan sen jälkeen, kun hänen eduskuntavaaliehdokkuutensa perussuomalaisissa torpattiin puoluehallituksessa.

Perussuomalaiset on joutunut viime aikoina melkoiseen turbulenssiin. Ensin viime kesän puheenjohtajaehdokkaana mainion äänipotin saanut Ossi Tiihonen jätti puolueen, kun hänen aluevaaliehdokkuutensa torpattiin. Tiihonen on nykyisin perustamansa Vapauden liiton puheenjohtaja.

Maaliskuun jälkeen puolueen eduskuntaryhmän ottamat, tuolloin puolueohjelman vastaiset Nato-kannat kirvoittivat myös useita eroja puolueesta.

Vastaan Sanomat kertoi huhtikuussa kuohunnasta Kuopion perussuomalaisissa, jossa joukko paikallisia valtuutettuja ja muita paikallistoimijoita siirtyi Vapauden liiton riveihin. Vapauden liiton riveihin on siirtynyt myös entinen Hämeenlinnan perussuomalaisten puheenjohtaja ja Hämeen piirin 2. varapuheenjohtaja Kimmo Kautio.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purralla näyttää olevan täysi työ pitää porukkansa kasassa ensi kevään eduskuntavaaleihin asti. Eduskuntavaalien ehdokasasettelu on perinteisesti aiheuttanut puolueissa vähintään sisäistä kuohuntaa ja perussuomalaisten puoluehallituksen vallankäyttö näyttää siltä, että kuohunnalta on vaikeaa välttyä jatkossakaan.

Lähde: Ilkka-Pohjalainen

Kuva: Piia Kattelus-Kilpeläisen kotisivut

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

0 0 Äänet
Arvostele artikkeli
Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit

Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x