Keskustan puoluekokous järjestetään tänä viikonloppuna Lappeenrannassa.

Istuvan puheenjohtajan Annika Saarikon haastaa Suomen viimeiseksi valtiomieheksikin tituleerattu valtiotieteen tohtori, pitkäaikainen kansanedustaja ja entinen ulkoministeri Paavo Väyrynen.

Väyrysen mukaan luottamus keskustaan on palautettava:

”Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa Keskusta sai historiansa huonoimman vaalituloksen, 13.8%. Sitten pudottiin 11-12 prosentin tasolle. Puolueen puheenjohtajaa on vaihdettu kahdesti. Tästä ei ole ollut apua.

Nyt kannatuksemme on noin 12%, sama kuin kaksi vuotta sitten. Näillä luvuilla saisimme vain runsaat 20 kansanedustajaa. Puolueen viime vuosien poliittinen linja ei ole nauttinut riittävää äänestäjien luottamusta.”

Väyrynen on ollut pitkälti oikeassa Suomen viime vuosikymmenien politiikan suurista kysymyksistä. Hän vastusti aikanaan Suomen EU- ja eurojäsenyyksiä, jotka ovat osoittautuneet monilta osin huonoiksi ratkaisuiksi.

Väyrynen on vastustanut myös Suomen Nato-jäsenyyttä painokkaasti ja ihmetellyt erityisesti sitä kiirettä, millä valtionjohto on asiaa eteenpäin vienyt. Hän on peräänkuuluttanut perusteellista keskustelua ja perustuslainmukaista, huolellista prosessia.

Vuoden 2012 presidentinvaalitaistelun tuoksinassa Väyrynen sanoi, että Sauli Niinistö vie Suomen Natoon ilman kansanäänestystä. Niinistö väitti kymmenen vuotta vastaan, mutta kun tilaisuus tuli, ei ole kansanäänestyksestä puhunut mitään.

Vastaan Sanomat dokumentoi Niinistön kansanäänestyspuheita artikkelissa Sauli Niinistön vuosikymmenen huijaus Nato-kansanäänestyksellä.

Nyt Suomen Nato-hakemus on joutunut vastatuuleen Turkin toiminnan seurauksena.

Keskustan verkkosivujen mukaan puoluekokouksen henkilövalinnat tehdään lauantaina iltapäivällä noin kello 15 alkaen.

Keskustan puheenjohtajaehdokkaiden esittelyt löytyvät puolueen verkkosivuilta.

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Pekka Honkala
Pekka Honkala
1 vuosi sitten

Paavo ehkä hyvänä kakkosena ?

Akaki
Akaki
1 vuosi sitten

Puheenjohtajaa ei valita osaamisen eikä fakojen perustella vaan mielikuvien perusteella joten Saarikko jatkanee, valtamedian suostumuksella.Contact Us

2
0
Kommentoi ja keskustele!x