Elokuvaohjaaja Dinesh D’Souzan dokumentti 2000 Muulia on väkevä todistus ex-presidentti Donald Trumpin väittämästä vaalivilpistä Yhdysvaltain vuoden 2020 presidentinvaaleissa.

Dokumentti todistaa älypuhelinten paikannusdatan avulla tehdyn jäljitystyön ja valvontakameroiden kuvamateriaalin avulla, miten “muuleiksi” kutsuttavat äänestyslipukkeiden maksetut salakuljettajat vierailivat yön pimeinä tunteina useita kertoja äänestyslipukkeiden keräyslaatikoilla.

Michiganissa tunnistettiin 500 muulia, jotka vierailivat keräyslaatikoilla keskimäärin 50 kertaa ja toimittivat keskimäärin viisi lipuketta kerralla. Lopputulemana se tarkoittaisi laittomia ääniä 125 000 kappaletta.

Hurjimmat luvut koskevat Philadelphiaa, jossa 1100 muulia, keskimäärin 50 käynnillä ja viidellä äänellä kertaa kohden, toimittivat peräti 275 000 laitonta ääntä.

True The Vote -organisaation selvitystyö, johon dokumentti perustuu, keskittyi pääasiassa vaa’ankieliosavaltioihin, joiden osalta se toteaa, että pelkästään näiden muulien kuljettamien äänien määrä riittäisi muuttamaan vaalien lopputulosta useissa osavaltioissa ja siten myös vaalien kokonaistulosta.

Dinesh D’Souzan 2000 muulia -dokumentin virallinen traileri.


Kommentti:

True The Vote -organisaation kokoaman todistusaineiston tulisi oikeusvaltiossa johtaa oikeudellisiin toimenpiteisiin ja Yhdysvaltain vuoden 2020 presidentinvaalien lopputuloksen mitätöimiseen. Aika näyttää, mikä on tämän nyt elokuvateattereissa pyörivän dokumentin vaikutus.

Dokumentti ei pysty todistamaan kaikkea. Ei esimerkiksi sitä, kenelle näiden muulien kuljettamat äänet on annettu. Sillä ei kuitenkaan ole viime kädessä merkitystä, vaan sillä, että laittomiksi useiden osavaltioiden lakien puitteissa laskettavia ääniä olisi tämän todistuksen satojatuhansia.

Faktantarkistajat ovat jo käyneet vastahyökkäykseen dokumentin väittämiä vastaan. Esimerkiksi uutistoimisto AP:n faktantarkistus väittää, että tällaisia päätelmiä ei voi matkapuhelinten jäljitysdatasta tehdä, mutta kuitenkin Capitolin mellakoiden kohdalla toimintatapa oli hyväksyttävä?

True The Vote puolestaan faktantarkisti faktantarkistajat. Lieneekö länsimaisen informaatiosodankäynnin seuraava vaihe faktantarkistuksen faktantarkistuksen faktantarkistus?

Kuva: Chuckcars, CC BY-SA 2.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x