Vastaan Sanomat kertoi 6. toukokuuta Taiwanin presidentin Tsai Ing-wenin oudosta möläytyksestä maaliskuun lopussa tapaamisessa Yhdysvaltain demokratian edistämissäätiön National Endowment for Democracyn (NED) johtajan Damon Wilsonin kanssa.

”Taiwanilaiset ihailevat sitä, kuinka Ukrainan aluepuolustusvoimat ovat tärkeässä roolissa kansakuntansa suojelemisessa koko yhteiskunnan lähestymistavan avulla. Presidentti Wilson, ymmärrän, että et työskentele vain ukrainalaisten siviiliryhmien kanssa, vaan myös aluepuolustusryhmien kanssa Ruotsissa ja Suomessa”, presidentti totesi puheessaan.

Seuraavana päivänä tästä uutisoituamme, 7. toukokuuta Kiinan ulkoministeriö julkaisi verkkosivuillaan laajan tietopaketin NED:istä.

Kiinan ulkoministeriön mukaan Yhdysvallat on pitkään käyttänyt demokratiaa työkaluna ja aseena heikentää demokratiaa demokratian nimissä, lietsoa eripuraa ja vastakkainasettelua sekä sekaantua muiden maiden sisäisiin asioihin katastrofaalisin seurauksin.

Kiinan mukaan National Endowment for Democracy (NED) on yksi Yhdysvaltain hallituksen tärkeimmistä “jalkasotilaista”, “valkoisista käsineistä” ja “demokratian ristiretkeläisistä”, joka on kukistanut laillisia hallituksia ja viljellyt Yhdysvaltoja tukevia nukkejoukkoja ympäri maailmaa demokratian edistämisen varjolla. Sen häpeällinen historia on raportin mukaan herättänyt suurta tyytymättömyyttä kansainvälisessä yhteisössä.

Kuva: Pexels free photos

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

[…] on julkistanut kattavan tietopaketin amerikkalaisjärjestö NED:n […]Contact Us

1
0
Kommentoi ja keskustele!x