Kenraalimajuri evp ja maanpuolustuskorkeakoulun entinen rehtori Aarno Vehviläinen evästää maamme päättäjiä Puheenvuoro -blogissaan “m.o.t. 1: Nato-hyödyt murenevat – haitat kasvavat”.

Vehviläisen mukaan Suomen Nato-jäsenyyden hyödyt murenevat, kun tietämys jäsenyyden haitoista lisääntyy. Hän kuitenkin näkee, ettei oikea tieto ole vielä tavoittanut kansalaisia, vaan Suomessa eletään vanhojen ja luutuneiden käsitysten varassa.

“Suurin harha, jota Nato-intoiset toitottavat, on väite, että Venäjä voi milloin tahansa hyökätä ja vallata Suomen? Sitä ovat nykyiset ”hosupetterit” ja heidän Nato-hurmaiset edeltäjänsä toistaneet koko Naton olemassaolon ajan eli yli 70 vuotta. – Ei muuten ole hyökännyt ja jos ”aikuisten totta puhutaan, Venäjä ei tule jatkossakaan yrittämään Suomen väkivaltaista valtaamista”, Vehviläinen kirjoittaa.

Vehviläinen varoittaa, että Suomesta tulee Nato-jäsenyyden myötä Kremlin Nato-vastaisen häirinnän sekä hybridi- ja kyberiskujen pääkohde.

Lopuksi Vehviläinen evästää maamme päättäjiä:

“Tiedoksi Nato-päätöstä valmisteleville kansanedustajille ja muulle valtiojohdolle: – Naton ja Venäjän välisen rajan tärkeimmän vartijan kohtalo tulee olemaan kova? – On suorastaan hölmöä ryhtyä siihen hommaan.”

Kuva: Pexels free photos

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.


Kumppani-ilmoituksetHaluatko lukea geoblokattuja uutisia, esimerkiksi Venäjän mediasta? Tarvitset vain VPN-palvelun.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x