Kuvia joukkohaudoista on viime päivinä käytetty todisteina Venäjän joukkojen siviileihin kohdistuvasta kansanmurhasta Butshassa. Ne eivät kuitenkaan ole todisteita varsinaisista sotarikoksista, vaan lähinnä siitä, että sodissa kuolee ihmisiä enemmän, kuin ruumishuoneille ja sairaaloihin mahtuu.

The Economist -lehdelle kirjoittava reportteri Oliver Carroll kertoo totuuden Twitter-tilillään 3. huhtikuuta:

“Joukkohauta Butshassa, jonne on ilmeisesti haudattu 280 ihmistä. Se ilmestyi, koska venäläiset miehittivät hautausmaan ja ruumishuoneen ympäristön, paikalliset sanovat. Ruumiita oli niin paljon ja ne piti haudata jonnekin. Kaksi riviä: yksi venäläisille ja toinen ukrainalaisille siviileille.”

Twiittiketjussa Carroll jatkaa:

“En voinut vahvistaa 280. Näin ehkä 30 ruumispussia. On tärkeää korostaa, että tämä ei ole tappamiskenttä, kuten jotkut ovat raportoineet. Näin kuitenkin todisteita teloituksista muualla. Lisää myöhemmin”

“Juan Sinmiedo” -nimimerkin Telegram-kanavalla on esitetty aiheesta lisää kuva- ja videoaineistoa. Joukkohaudoista on raportoitu uutislähteissä jo 12.3.2022.

Kuva: Kuvankaappaus Juan Sinmiedon Telegram-kanavalta

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
JKP
JKP
1 vuosi sitten

Älähän nyt. Sota keksittiin 24.2.2022, sitä ennen maailmassa ei ole ollut yhtään sotaa. Etkö ole huomannut?

trackback

[…] Sanomat raportoi jo 6. huhtikuuta, että Butshan kirkon pihalta löydetyt joukkohaudat eivät todista […]Contact Us

2
0
Kommentoi ja keskustele!x