Venäjä kiistää syyllistyneensä sotarikoksiin Butshassa ja vaatii YK:n turvallisuusneuvoston kokoontumista käsittelemään asiaa. Venäjän mukaan kyse on häpeämättömästä provokaatiosta.

YK:n turvallisuusneuvoston puheenjohtajamaa Britannia ei vielä maanantaina suostunut kutsumaan kokousta koolle, vaan se kertoo, että Ukrainaa käsitellään tiistaina aikataulun mukaisesti.

Useat länsimaiden johtajat ovat rynnäänneet jakamaan tuomioitaan, vaikka syyllisten selvittämistä ei vielä ole ehditty edes aloittaa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kiirehti jakelemaan tuomioita Facebook-päivityksessään:

“Raportit Venäjän armeijan toimeenpanemista raakuuksista ja siviilien surmaamisesta Ukrainassa järkyttävät syvästi. Butšassa, Irpinissä ja muualla Ukrainassa rikosten kohteeksi joutuneet siviilit ansaitsevat oikeutta. Suomi tukee Kansainvälisen rikostuomioistuimen roolia tutkinnassa”, presidentti kirjoitti.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) lausunto twitterissä oli maltillisempi. Siinä ei otettu suoranaisesti kantaa syyllisiin:

“Olemme järkyttyneitä niistä julmista ja raakalaismaisista teoista, joita on raportoitu venäläisjoukkojen vetäydyttyä Butšan alueelta ja muualta Ukrainasta. Emme sulje silmiämme, emme vaikene, emme unohda. Sotarikokset on tutkittava ja niihin syyllistyneet saatava vastuuseen.”

Lähde: Reuters

Kuva: Pexels free photos

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus


Kumppani-ilmoituksetHaluatko lukea geoblokattuja uutisia, esimerkiksi Venäjän mediasta? Tarvitset vain VPN-palvelun.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x