Perussuomalaisten kansanedustaja Veikko Vallin kirjoittaa Facebook-päivityksessään 31.3.2022 pelkäävänsä, että Natoon ryntäys kesken kriisin, pelkotilojen vaikutuksessa ja ilman kansanäänestystä tulee olemaan euroon liittymiseen verrattava siirto.

Vallin kirjoittaa pitävänsä tilannetta sekavana:

“Kunnollista kansalaiskeskustelua ei ole käyty uhkista ja hyödyistä. Ehkä vaikutuksiltaan ikävämpi kuin euroon meno. Riippuen miten Venäjä tämän kokee. Ottaako meidät turvallisuusuhkana? Putinin kaaduttua ehkä aikaikkuna olisi parempi mennä Natoon. Pitää nämä sanoa, kun mielessä pyörivät. Ainakaan mistään Sveitsin suoran demokratian malleista emme tämän jälkeen voi paljon puhua. Eliitti päättää. Päätöksen pohjana muutaman tuhannen ihmisen gallup, keskellä kuukauden jatkunutta kriisiä. Kyllä on sekava tilanne. Toivottavasti olen väärässä.”

Kommentti:

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on johdonmukaisesti koko presidenttiytensä ajan sanonut, että päätös Nato-jäsenyydestä vaatii tuekseen kansanäänestyksen.

Eilen kuitenkin laajalti uutisoitiin Niinistön todenneen, että nyt esitetyt kyseenalaiset mielipidemittaukset, joissa vieläpä mittaustapaa on muutettu juuri Ukraina sodan alettua, olisivat riittävät kansalaismielipiteen mittarit.

Ironisinta on se, että Sauli Niinistö toimi valtiovarainministerinä Lipposen hallituksessa, joka vei Suomen EMU:n jäseneksi ilman lakiesitystä ja ilman kansanäänestystä, vain tiedonantomenettelyä käyttäen.

Päätös Suomen liittämisestä euroon on ollut ainakin Ruotsin talouskehitykseen verraten kenties Suomen historian vahingollisin päätös.

Kuva: Tuomas Tähti, CC BY-SA 4.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x