Taiwanilla ei ole suunnitelmia keskeyttää yhteistyöprojekteja Venäjän kanssa huolimatta Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan, tiede- ja teknologiaministeri Wu Tsung-tsong sanoi maanantaina 28. maaliskuuta.

Taiwanin Tiede- ja teknologiaministeriö on aiemmin tehnyt yhteistyötä Venäjän kanssa ja tällä hetkellä käynnissä on 50 hanketta, joista suurin osa on tieteen, tekniikan ja teknologisen kehityksen aloilla.

Wun mukaan kahdenvälinen yhteistyö on hyödyttänyt Taiwania sen kehittäessä omaa avaruuskapasiteettiaan. Hän kuitenkin totesi, että jos Venäjä ei luovu aggressiosta Ukrainassa, hän sanoi johtamansa ministeriön vastaavan “tarvittavilla toimenpiteillä”.

Venäläisen uutiskanava RT:n mukaan teknologian myynnin kieltäminen Venäjälle voisi aiheuttaa maailmanlaajuisen mikrosirusodan. Sanktiot voivat kostautua tietokoneprosessorien valmistajille, koska monet niiden tuotannolle tärkeät komponentit hankitaan yksinomaan Venäjältä.

Lähteet: Taiwan News, RT

Kuva: Pexels free photos

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.


Kumppani-ilmoituksetHaluatko lukea geoblokattuja uutisia, esimerkiksi Venäjän mediasta? Tarvitset vain VPN-palvelun.

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

[…] maaliskuussa, että Taiwan päätti jatkaa teknologista yhteistyötään Venäjän kanssa Ukrainan sodasta […]Contact Us

1
0
Kommentoi ja keskustele!x