Australian pääministeri Scott Morrison kertoi lauantaina pitävänsä äärimmäisen huolestuttavana, että noin 2 000 kilometriä sen rannikolta sijaitseva Salomonsaaret on solmimassa turvallisuussopimusta Kiinan kanssa.

Järjestelyt todennäköisesti huolestuttavat myös Yhdysvaltoja, joka ilmoitti helmikuussa avaavansa suurlähetystön Salomonsaarille sen jälkeen, kun Yhdysvaltain hallinnon korkeat virkamiehet olivat ilmaisseet huolensa Kiinan halusta käynnistää sotilaallista yhteistyötä Salomonsaarten kanssa.

Australian sisäministeri Karen Andrews ilmoitti torstaina Tyynenmeren olevan Australian ”takapihaa”. Maan oppositiosta on vaadittu puuttumaan tilanteeseen ”kaikin keinoin”.

Kommentti:

Eikö etupiirien ajan pitänyt olla ohi ja valtioilla oikeus muodostaa haluamiaan liittoja ja solmia haluamiaan yhteistyösopimuksia? Miten ”kansainvälinen yhteisö”, johon Australian katsotaan kuuluvan, reagoi tilanteeseen?

Lähde: The Guardian

Kuva: Pixabay

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

[…] pääministeri Scott Morrison kertoi maaliskuun lopulla pitävänsä äärimmäisen huolestuttavana, että noin 2 000 kilometriä sen rannikolta sijaitseva […]Contact Us

1
0
Kommentoi ja keskustele!x